Cs insta Ensenyament a implementar el trilingüisme als centres educatius públics de Sant Cugat


  • Comparteix:

Munia Fernández i Sergio Blázquez, durant la roda de premsa

Munia Fernández i Sergio Blázquez, durant la roda de premsa

Ciutadans demana al departament d'Ensenyament que canviï model lingüístic escolar a Catalunya, on la llengua vehicular és el català, per un model trilingüe on es garanteixi que el català, el castellà i l'anglès siguin els idiomes a l'horari lectiu. En aquest sentit, el grup municipal presentarà una moció al ple d'aquest mes on també insta a implementar aquest model a les escoles bressol de Sant Cugat i a les activitats lúdiques i culturals organitzades per l'Ajuntament.

El regidor del grup municipal Sergio Blázquez ha explicat perquè creuen necessària aquesta mesura.

Sergio Blázquez

Un dels principals problemes d'Espanya i Catalunya és la falta de competitivitat en la matèria de llengües estrangeres, i principalment l'anglès.


El text del partit taronja reclama a la conselleria 'que pagui el deute que té amb els Ajuntament' amb relació a les escoles bressol municipals i demana que s'ampliïn les partides pressupostàries corresponents 'per millorar el sistema educatiu de Catalunya'.

La moció insta a Ensenyament a col·laborar amb els Ajuntaments, Diputacions i Consells Comarcals, i a dotar els centres públics que ho demanin d'auxiliars de conversa en anglès. Ciutadans també vol que que es convoquin tots els grups polítics del Parlament i als sectors afectats per signar un pacte autonòmic per a la millora de l'educació a Catalunya.

El grup municipal ha aprofitat la roda de premsa per presentar una moció de condemna a l'aprovació de la Llei del referèndum al Parlament i informar que vincularan el secretari general de l'Ajuntament perquè emeti un informe jurídic sobre la situació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.