El govern espanyol demana per carta als ajuntaments que no cedeixin locals per a l'1-O


  • Comparteix:

Carta als ajuntaments del govern espanyol per impedir l'1-O

Carta als ajuntaments del govern espanyol per impedir l'1-O

El govern espanyol ha enviat una carta als secretaris i interventors dels ajuntaments catalans en la qual els demana que no cedeixin els locals pel referèndum de l'1-O perquè vulnerarien la legalitat. Amb aquesta missiva l'executiu de Rajoy ha reaccionat a la carta del Govern que dóna 48 hores als consistoris per pronunciar-se sobre la cessió d'aquests espais municipals que habitualment es fan servir com a centres de votació. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha respost aquest divendres al matí al requeriment de la Generalitat confirmant que els locals municipals estaran disponibles.

El secretari d'Estat per les Administracions Territorials, Roberto Bermúdez de Castro, signa la carta i recorda que el Tribunal Constitucional (TC) ha prohibit 'expressament la continuació del denominat procés constituent a Catalunya i de qualsevol acte preparatori d'aquest referèndum'.

La missiva signada per Roberto Bermúdez de Castro ha insistit que la petició de la Generalitat 'no fa cas dels pronunciaments' de l'alt tribunal i ha expressat el seu 'ferm suport i la seva indubtable confiança' en els ajuntaments catalans perquè es 'respecti el marc constitucional i estatutari' i els pronunciaments del Constitucional.

Llei i convocatòria del referèndum, suspeses cautelarment
La jornada de dijous s'ha tancat amb l'aprovació al Parlament de la Llei de Transitorietat i amb l'actuació del TC, que ha admès a tràmit els quatre recursos d'inconstitucionalitat contra la Llei i la convocatòria del referèndum i ha suspès, per unanimitat i de manera cautelar, els acords. La decisió tomba els passos fets al Parlament: la Llei del referèndum, els decret de convocatòria i de normes complementàries per a la realització del referèndum i també la resolució del Parlament que designa els cinc membres de la Sindicatura Electoral. A més, adverteix el president Puigdemont, els membres del govern i els membres sobiranistes de la mesa que 'han d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió'. Si no ho fan, s'enfronten a 'eventuals conseqüències penals'. En canvi, no trasllada a la Fiscalia les actuacions, tal com li havia demanat el govern espanyol. Tanmateix, la Fiscalia ja ha anunciat que actuarà de mutu propi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.