El curs escolar 2017-2018 arrenca a Sant Cugat amb 20.646 alumnes


  • Comparteix:

El curs escolar arrenca aquest dimarts / Foto: ACN

El curs escolar arrenca aquest dimarts / Foto: ACN

Sant Cugat viu aquest dimarts la primera jornada del curs escolar 2017-2018 amb 20.646 alumnes, xifra que suposa un increment de l'1,25% respecte a l'any passat. Del total dels estudiants, un 44,3% estudiarà en centres públics; un 34,9%, en concertats i un 20,8%, en privats. Comparant cicles educatius, l'únic que ha registrat un descens d'estudiants ha estat l'infantil, amb un 2,3% menys d'alumnes respecte el curs 2016-2017.

En el cas dels cicles d'Educació Primària, Secundària Obligatòria i Postobligatòria s'han registrat augments de l'1,75%, 3,71% i 2,1%.

El curs escolar arrenca després que l'Ajuntament hagi invertit 1,2 milions entre aquest any i el passat per millorar les instal·lacions dels centres educatius. En el cas de les escoles Turó de Can Mates i Collserola, tant el consistori com la Generalitat hi han impulsat millores perquè puguin acollir una línia de P3 addicional cadascuna.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que volen evitar situacions com la del curs bolet millorant la comunicació amb la Generalitat perquè adapti la planificació a la realitat de la ciutat.

Mercè Conesa

Fa molt temps que reivindiquem que la hipòtesi d'increment demogràfic que fa servir el departament no sigui moderat ni mitjà, que sigui generosa.


Per facilitar l'accés de la canalla a les escoles La Floresta i Ciutat d'Alba, aquest estiu s'han arranjat el camí de Can Pagan i una de les voreres del carrer de Vallsec. També s'ha treballat en la millora d'accés en bicicleta a l'escola Collserola.

A més, el govern va anunciar la setmana passada l'aprovació de 5,2 milions per construir la 12a escola, La Mirada, a Volpelleres. El pressupost es distribuirà en tres anualitats, entre el 2020 i el 2022. La inversió econòmica es completa amb els 500.000 euros que avançarà l'Ajuntament, que n'assumeix la construcció tot i no ser competència local.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.