Una conferència de Borja de Riquer, primer acte institucional de la Diada


  • Comparteix:

L'ofrena al monument de Rafael de Casanova, l'Himne dels Segadors o l'aperitiu popular són alguns dels actes previstos per aquest Onze de Setembre

L'ofrena al monument de Rafael de Casanova, l'Himne dels Segadors o l'aperitiu popular són alguns dels actes previstos per aquest Onze de Setembre

Una conferència sobre l'aportació dels ajuntaments a la consolidació de la democràcia a càrrec de l'historiador Borja de Riquer dóna el tret de sortida avui als actes institucionals de la Diada Nacional de Catalunya. El programa de celebracions inclou l'ofrena institucional al monument de Rafael de Casanova, el Cant dels Segadors i l'aperitiu popular a la plaça Barcelona.

El Museu de Sant Cugat acollirà avui una xerrada de l'historiador Borja de Riquer sobre el paper dels consistoris en la lluita per la democràcia. La conferència de Riquer començarà a les set de la tarda i serà el preludi als actes institucionals que tindran lloc l'Onze de Setembre. Àngels Solé, tinent d'alcalde de Serveis Personals, explica la importància de la conferència.

Àngels Solé

Sobre l'11 de setembre a Sant Cugat ja ho hem dit tot, i sobre Catalunya també . Ell ens va proposar fer una lectura dels 25 anys d'Ajuntaments democràtics respecte l'Estatut i com s'havia posicionat en l'àmbit de les llibertats.


A les deu del matí de demà, dissabte, l'Ajuntament farà l'ofrena floral al monument de la plaça de Rafael de Casanova en record dels defensors de la terra, seguit del Cant dels Segadors.

Dues hores més tard, a les dotze del migdia, a la plaça Barcelona, hi haurà l'actuació del grup Cordes Invisibles, que interpretarà de nou l'himne nacional. Àngels Solé considera ha volgut remarcar la qualitat del grup, ja vist en el Festival de Música de Cambra.

Àngels Solé

Vem tenir l'ocasió de poder donar-los a conèixer a l'estiu amb el Festival de música de Cambra, que va ser un èxit, i volíem que tornessin a actuar perquè són molt bons


Els actes del matí acabaran amb el parlament institucional a càrrec de l'alcalde, Lluís Recoder, i amb un aperitiu popular.

A la tarda, els actes es traslladaran a la plaça d'Octavià, on, a partir de les 6, hi haurà l'actuació dels Castellers de Sant Cugat i ballada de sardanes.

Pel que fa als districtes, el Centre Social i Sanitari de La Floresta acollirà una ballada de sardanes a càrrec de la cobla la Principal del Llobregat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.