L'ANC de Sant Cugat crida a 'defensar les institucions' amb una concentració al departament d'Economia


  • Comparteix:

Imatge del portal del Departament d'Economia i Finances, a la Rambla de Catalunya de BArcelona, custodiat per Mossos i Guàrdia Civil, ple de periodistes i ciutadans amb cartells de 'democràcia' / Foto: ANC

Imatge del portal del Departament d'Economia i Finances, a la Rambla de Catalunya de BArcelona, custodiat per Mossos i Guàrdia Civil, ple de periodistes i ciutadans amb cartells de 'democràcia' / Foto: ANC

La delegació local de l'ANC fa una crida als santcugatencs a traslladar-se a la seu de la conselleria d'Economia, a l'encreuament entre Gran Via i Rambla Catalunya de Barcelona, per 'defensar des de la no-violència l'atac que estan patint les institucions del govern'. La convocatòria arriba després que la Guàrdia Civil hagi s'hagi presentat aquest dimecres a primera hora del matí al Departament d'Economia i Hisenda; al d'Afers Socials i al de Governació, a més de les dependències de Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat (CTTI) i d'Atenció Ciutadana, en el marc de la macrooperació del cos armat contra diversos Departaments i organismes de la Generalitat.

Agents de la Guàrdia Civil han detingut el secretari general de Vicepresidència i d'Economia i d'Hisenda, Josep Maria Jové, en el marc de la macrooperació del cos armat contra diversos Departaments i organismes de la Generalitat.

El president de l'ANC de Sant Cugat, Josep Lluís Lliberia, ha dit que tot i ser una manifestació pacífica, la gent està molt enfadada perquè 'ens estan aniquilant les institucions catalanes'.

Josep Lluís Lliberia

És una manifestació absolutament pacífica, però amb molta emprenyamenta. Ens estan aniquilant les institucions catalanes. Respondrem com sabem fer que és amb la revolució dels somriures, de les roses i els clavells, però és un atac no només al país, sinó també a la democràcia.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, també s'ha sumant a la concentració en suport al govern i demanat a la ciutadania que es vulgui sumar, ho faci de manera pacífica.

Mercè Conesa

Estem reivindicant que volem defensar els nostres drets democràtics, polítics i civils. Ho estem vivint amb preocupació, però també demanant molta calma i molta tranquil·litat i que totes les persones que ho vulguin es poden manifesta de manera pacífica.


També s'han desplaçat a les concentracions de Barcelona regidors santcugatencs del PDeCAT, la CUP-PC i ERC-MES, així com membres d'ICV, de les JERC i el senador santcugatenc per ERC, Bernat Picornell.

Òmnium Cultural i l'ANC han convocat una concentració a la plaça Sant Jaume al migdia en resposta als registres que porta a terme la Guàrdia Civil a conselleries i altres seus de la Generalitat.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.