Universitats públiques i entitats de Sant Cugat fan costat a 'les institucions públiques'


  • Comparteix:

Les xarxes socials han servit per recollir el rebuig d'entitats i institucions a l'operació contra l'1-O

Les xarxes socials han servit per recollir el rebuig d'entitats i institucions a l'operació contra l'1-O

L'actuació del govern espanyol aquest dimecres amb diverses detencions i escorcolls de la Guàrdia Civil a diferents departaments de la Generalitat ha portat diversos organismes i entitats vinculades amb Sant Cugat a fer públic el seu suport 'a les institucions catalanes'. Les universitats públiques, el Consell Comarcal, la Cecot, la Cambra de Terrassa, l'Arxiu Municipal, l'Escola de Música Tradicional, l'Assemblea de la Bici, l'escola Thau, els Castellers, l'Ateneu Santcugatenc, els Geganters, el Club Muntanyenc, La Taverna de Cal Temerari i l'Esbart Sant Cugat han reprovat l'actuació efectuada per evitar accions i publicitat a favor de l'1-O, suspès pel Tribunal Constitucional (TC).

Les vuit universitats públiques, entre elles l'UPC i la UAB, han fet una declaració conjunta de condemna dels 'episodis coercitius de la llibertat d'expressió' i reivindiquen diàleg com 'l'única via possible per a l'enteniment en democràcia'. Una adhesió que també ha arribat des de l'Arxiu Municipal que s'ha fet seu el manifest de l'Associació d'Arxivers de Catalunya en defensa dels drets fonamentals i de les institucions.

De la mateixa manera ho ha fet la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, que diu ho fa 'en coherència amb el posicionament manifestat el 2012 en favor de la negociació pel desenvolupament econòmic, polític i social de Catalunya, l'adhesió al Manifest del Far el 2014 i l'Adhesió al Pacte Nacional pel Dret a decidir al març del 2017', i per tant lamenta els esdeveniments succeïts aquest dies que 'limiten els drets i les llibertats públiques' i monstren 'la manca de voluntat de diàleg per trobar solucions acceptables al majoritari desig de la població de Catalunya de poder pronunciar-se sobre el seu futur i, deterioren seriosament la possibilitat d'una futura entesa i el prestigi d'Espanya i Catalunya a l'exterior'.

La Cecot ha fet un comunicat en què manté que els governs i les lleis han d'estar 'sempre a favor dels ciutadans'. Els empresaris de la patronal exposen el 'més enèrgic rebuig' davant el que consideren una intervenció de les institucions i les finances públiques, en una limitació de l'autogovern.

La Taverna de Cal Temerari, Castellers, l'Esbart Sant Cugat i l'Escola de Música Tradicional han suspès aquest dimecres l'activitat 'en defensa de la democràcia' i contra els registres de la Guàrdia Civil. La Taverna i l'Esbart, presents a les concentracions ciutadanes de Barcelona, han penjat un cartell lamentant que s'estigui 'atemptant contra els drets fonamentals'. L'escola Thau ha penjat una cartell amb la paraula 'democràcia' a la porta de les instal·lacions.

Els Geganters de Sant Cugat s'han sumat als actes de suport amb un manifest mostrant el rebuig a l'actuació de l'Estat espanyol i en suport als representants públics. L'entitat s'ofereix a participar en actes de suport a les institucions i al dret a decidir en col·laboració amb les institucions catalanes i 'especialment' amb la resta d'entitats de cultura tradicional i popular.

Entitats esportives de Sant Cugat també s'han sumat al suport a través d'un manifest de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya(UFEC). El Club Muntanyenc també ha fet un comunicat on es manifesta 'en defensa del país, la democràcia, la llibertat d'expressió, la convivència i el dret a decidir'.

























  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.