Els grups municipals es posicionen respecte a la macrooperació contra l'1-O


  • Comparteix:

Un moment dels escorcolls d'aquest dimecres

Un moment dels escorcolls d'aquest dimecres

Els grups municipals presents al ple de Sant Cugat han reaccionat a favor i en contra de la macrooperació de la Guàrdia Civil contra l'1-O d'aquest dimecres. El PDeCAT-Demòcrates, la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA han rebutjat l'actuació dels cossos de seguretat de l'Estat espanyol, que ha implicat fins ara una quinzena de detencions i una quarantena d'escorcolls. Cs ha reiterat que s'han de complir les lleis, el PP ha assenyalat que l'operació és una conseqüència de les actuacions de la Generalitat i el PSC ha demanat 'respecte i tranquil·litat' en un comunicat.

La portaveu del grup municipal del PDeCAT-Demòcrates, Cristina Paraira, ha assegurat que no es poden permetre actuacions d'aquest tipus.

Cristina Paraira

No podem tolerar que s'estigui atacant les institucions catalanes i la llibertat del poble de Catalunya. El nostre posicionament és contundent en contra d'aquesta situació.


Per altra banda, Ignasi Bea, regidor de la CUP-PC, ha cridat a la mobilització al carrer per lluitar contra la 'repressió'.

Ignasi Bea

Cridem a la mobilització permanent al carrer per defensar els nostres drets. És el garant perquè puguem votar.


El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, ha apuntat que com a partit polític 'han d'obeir les lleis', tenint en compte que 'fora de les lleis no existeix la democràcia'.

Aldo Ciprian

Com a partit polític estem a favor de l'estat de dret, que és el que ens garanteix la democràcia. Hem d'obeir les lleis i fora de les lleis no existeix la democràcia.


Per part d'ERC-MES, la portaveu, Mireia Ingla, ha afirmat que actualment a Catalunya hi regna un estat d'excepció.

Mireia Ingla

Això és un estat d'excepció i el més covard de tot és que aquells que reclamen el compliment de l'ordenament jurídic són els primers que se'l salten.


El portaveu d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, ha condemnat l'actuació policial i s'afegeix a la crida als ciutadans a manifestar el seu rebuig.

Ramon Gutiérrez

Condemnem les accions que estan fent les forces de l'ordre públic i les detencions. És desproporcionat i una barbaritat.


En canvi, el portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha afirmat que tot el què està passant aquests dies és conseqüència de les accions de la Generalitat per tirar endavant l'1-O, tot i la prohibició del Tribunal Constitucional.

Álvaro Benejam

Ha estat la insistència dels dirigents de la Generalitat, que ho han enfocat cap a un costat que no toca. No és legal i la justícia ha d'actuar.


També s'ha sumat a les mostres de rebuig a la macrooperació el president de l'EMD, Josep Puig.

Josep Puig

És una sensació kafkiana. Demostra perquè el poble de Catalunya fa les reivindicacions que fa i com ens tracta el govern de l'Estat espanyol.


El PSC, per la seva banda, ha fet una crida al 'respecte i la tranquil·litat' durant les properes hores i es remet a la compareixença de Miquel Iceta aquest matí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.