Les delegacions locals d'ANC i Òmnium de Sant Cugat fan nit davant el TSJC


  • Comparteix:

Moment d'aquesta nit de dijous, davant el TSJC / Foto: Twitter Òmnium Sant Cugat

Moment d'aquesta nit de dijous, davant el TSJC / Foto: Twitter Òmnium Sant Cugat

Les delegacions locals de l'ANC i Òmnium Cultural han fet nit davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), al passeig de Lluís Companys de Barcelona, per 'reclamar la llibertat dels detinguts'. La convocatòria, que ha arribat a aglutinar milers de persones, ha arribat després de les actuacions de la Guàrdia Civil. La voluntat és mantenir la protesta fins que s'alliberin les set persones encara detingudes.

Des de la convocatòria s'ha transmès el missatge del caire pacífic de la concentració. Els manifestants han arribat a ser 20.000, segons la Guàrdia Urbana, en els moments de més afluència. La protesta s'ha desenvolupat al mateix temps que la manifestació a Arc de Triomf.

El president de l'ANC de Sant Cugat, Josep Lluís Lliberia, ha assegurat que la concentració es mantindrà fins que quedin alliberats tots els detinguts.

Josep Lluís Lliberia

És una concentració únicament dedicada a que surtin una altra vegada tots els detinguts. Els quinze detinguts que hi ha ara mateix, volem que surtin en llibertat. És una concentració de protesta però no ens anirem d'allà fins que surtin. D'allà ningú marxarà fins que alliberin els detinguts.


L'ANC ha convocat també de cara a diumenge una 'Marató per la Democràcia' davant de tots els ajuntaments a partir de les onze del matí.

Altres concentracions
200 periodistes i representants de mitjans de comunicació han respost aquest dijous al vespre a la crida del Grup de Periodistes Ramon Barnils, de l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació, de l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català, de Som Atents i del Sindicat de Periodistes de Catalunya en defensa de la llibertat de premsa, arran de 'l'actuació desproporcionada' del govern espanyol a l'entorn de la convocatòria del referèndum de l'1 d'octubre, suspès pel Tribunal Constitucional (TC). A través d'un manifest que han llegit els periodistes Mònica Terribas i Jordi Évole davant la seu del Col·legi de Periodistes, s'ha subratllat que la llibertat de premsa és 'un dels pilars fonamentals' del sistema democràtic i s'ha recordat que és un principi reconegut per la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea i per la Constitució espanyola.

Cugat.cat s'ha adherit al manifest #FreePressCatalonia del Grup de Periodistes Ramon Barnils, que ja ha rebut més de 3.000 suports.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.