Els càrrecs electes sobiranistes de l'EMD suspenen fins dilluns l'activitat institucional


  • Comparteix:

Els vocals sobiranistes, a les portes de l'EMD / Foto: EMD de Valldoreix

Els vocals sobiranistes, a les portes de l'EMD / Foto: EMD de Valldoreix

Els càrrecs electes dels partits sobiranistes de l'EMD de Valldoreix, el PDeCAT-Demòcrates-Actuem, la CUP-PC i ERC-MES, han decidit aquest dijous aturar l''activitat institucional ordinària' fins que els detinguts de l'operació Anubis es posin en llibertat i finalitzi 'el segrest' de les institucions catalanes. Després de l'alliberament amb càrrecs dels detinguts aquest divendres, els vocals mantenen la inactivitat fins dilluns, tal com tenien previst. Aquell dia els vocals valoraran si mantenen la inactivitat i si desconvoquen la junta de veïns prevista per a dijous que ve. La mesura és una proposta de la CUP-PC Valldoreix.

La decisió s'ha pres en la junta de portaveus d'aquest dijous a la tarda en la qual els dos vocals de la CUP-PC, Ferran Margineda i Xavier Humet, han anunciat la intenció d'abandonar les tasques institucionals de forma temporal. Una iniciativa a la qual s'han sumat la resta de coalicions sobiranistes, tal com ha expressat el president de l'EMD, Josep Puig.

Josep Puig

Ateses les detencions efectuades, volem donar suport a aquestes persones. I mentre hi hagi gent detinguda no farem cap actuació.


El cupaire Ferran Margineda ha afirmat que l'acció suposarà 'la invisibilització' de la presència en actes com les comissions informatives i les juntes de veïns. Margineda ha assegurat que la iniciativa s'està duent a terme a altres ciutats, una mesura que suposa deixar de percebre les dietes per assistència. Una actuació necessària, ha dit, per respondre a la macrooperació de la Guàrdia Civil d'aquest dimecres.

Ferran Margineda

Els càrrecs no faran actes participatius o administratius a no ser què sigui per un tema extraordinari.


La CUP-PC també ha fet un manifest, per donar compte de l'acció, on exposa que la Fiscalia 'ha usurpat la funció del jutge' i que l'escenari que viu el país 'amaga un cop d'estat de facto' a les institucions catalanes. Per la coalició, 'la pèrdua de llibertats democràtiques' s'ha viscut amb casos com, diu, l'intent de la policia nacional espanyola de registrar la seu de la CUP a Barcelona.

ERC-MES, amb el vocal Noël Climent, també ha secundat la iniciativa i espera ho facin tots els càrrecs electes dels ajuntaments.

Noël Climent

Davant aquestes detencions per motius polítics, bàsicament, vam entendre que el millor que podíem fer com a representants polítics era aturar la nostra activitat com a mostra de suport als nostres companys.


Amb relació a Sant Cugat, el PDe-CAT i la CUP-PC estan estudiant dur a terme la iniciativa a l'Ajuntament, han confirmat fonts del partit. La portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha anunciat que apliquen la mesura a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.