Puigdemont lamenta a Sant Cugat 'pràctiques pròpies de règims totalitaris' per part de l'Estat espanyol


  • Comparteix:

Multitudinari acte del PDeCAT aquest divendres a Sant Cugat. Unes 2.500 persones, segons el partit, s'han aplegat al parc de Ramon Barnils en un acte favor del 'Sí' al referèndum. Entre consignes i crits d''independència' i 'votarem', el president de la Generalitat ha defensat la convocatòria davant un Estat espanyol que utilitza 'pràctiques pròpies de règims totalitaris'. Puigdemont ha carregat contra les actuacions del govern espanyol, com també ho han fet la coordinadora general del partit, Marta Pascal, i l'alcaldessa, Mercè Conesa.

Rebut amb crits de 'president', Puigdemont ha reprovat l'Estat espanyol per detenir gent que 'serveix al seu govern', tancar webs com la de consulta de col·legis electorals, 'escarmentar' càrrecs electes amb les citacions de la Fiscalia i enviar vaixells 'carregats de policies' per impedir un referèndum. De fet, l'acte s'ha arribat a interrompre al crit de 'Piolín', en referència a la decoració d'un dels creuers habilitats per als agents.

Pel màxim responsable de l'executiu català, aquestes són 'pràctiques pròpies de règims totalitaris'. Puigdemont ha estat contundent i ha assegurat que les accions del govern espanyol recorden èpoques del franquisme.

Carles Puigdemont

Des del ministeri i la Moncloa l'han anomenat com el déu egipci Anubis, guardià de les tombes. Ja sabem de quina tomba són guardians i no està aquí està al Valle de los Caídos.


Puigdemont també ha lamentat que la Constitució espanyola no sigui 'garantia' dels drets fonamentals i ha criticat l'Estat espanyol per utilitzar-la per retallar llibertats. Davant aquestes actuacions, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha agraït el paper dels alcaldes en aquest pols amb l'Estat espanyol.

Mercè Conesa

No vull pertànyer a un país que utilitza la seva força per reprimir els nostres drets, que envia la Guàrdia Civil a escorcollar mitjans de comunicació, que posa en perill els nostres drets més bàsics.


Conesa ha assegurat que Sant Cugat és una ciutat compromesa des del primer moment amb el procés. La coordinadora general del PdeCAT, Marta Pascal, que ha donat la benvinguda a un 'sopar il·legal; alcaldes i diputats del partit també s'han donat cita en aquest acte, amb el qual han animat tothom a votar i mantenir-se ferm en aquesta recta final, diuen, del procés. En aquest sentit, tant Puigdemont com Pascal han demanat que cada ciutadà acompanyi a votar l'1-O set persones que no ho tinguin previst.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.