El govern 'no accepta' el control estatal dels Mossos i estudia una resposta jurídica


  • Comparteix:

El cotxe del major dels Mossos, sortint de la Fiscalia Superior de Catalunya. Foto: Acn

El cotxe del major dels Mossos, sortint de la Fiscalia Superior de Catalunya. Foto: Acn

El conseller de l'Interior, Joaquim Forn, ha explicat aquest dissabte que els Mossos d'Esquadra han comunicat a l'Estat que 'no poden acceptar que, sota el paraigua de la coordinació, es pretengui dirigir el cos'. Després de la reunió mantinguda a la seu de la Fiscalia Superior de Catalunya on l'Estat espanyol ha anunciat la intenció de coordinar la policia catalana, el conseller ha comparegut per qualificar l'acció d''ingerència' i per anunciar que el departament d'Interior està estudiant la instrucció per donar una resposta jurídica.

Forn ha explicat que el major, Josep Lluís Trapero, ha traslladat als representants de l'Estat 'la voluntat del cos de no acceptar la coordinació del representant de l'Estat espanyol'. 'Demanem molta tranquil·litat, perquè el cos de Mossos d'Esquadra no renunciarà mai a exercir les competències que li són pròpies', ha afegit el conseller.

Forn també ha recordat que ell mateix ja va avançar divendres que l'Estat espanyol pretenia dirigir la policia catalana des de l'Estat, un fet que ha titllat d''inacceptable', perquè Catalunya 'ja disposa d'organismes per coordinar tècnicament els cossos policials en el marc de la Junta de Seguretat'. Així ho ha transmès el major durant la reunió a la seu de la Fiscalia de Catalunya, en la qual han participat els Mossos, les forces de seguretat de l'Estat i la Guàrdia Urbana. En aquest punt, Forn ha denunciat que, per segona vegada, ha pres part en la mateixa el director de gabinet de coordinació i estudis de la Secretaria d'Estat de Seguretat, Diego Pérez de los Cobos.

L'Ajuntament no farà declaracions a l'espera de 'com evolucionen els esdeveniments'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.