El PP denuncia l'empaperada de Sant Cugat amb cartells a favor de l'1-O


  • Comparteix:

Imatge d'un dels cartells

Imatge d'un dels cartells

El president del PP de Sant Cugat i portaveu del grup municipal, Álvaro Benejam, ha denunciat aquest dilluns l'empaperada de la ciutat amb cartells a favor del referèndum de l'1-O. En la seva denúncia, Benejam fa constar que és publicitat vinculada a una convocatòria il·legal que a més contravé l'ordenança de convivència ciutadana i de publicitat. És per això que també ha presentat un escrit a l'Ajuntament amb el qual demana la relació d'actuacions de la Policia Local en compliment de les instruccions de la Fiscalia per evitar actes de propaganda vinculats al referèndum i exigeix la retirada de la via pública de tota la publicitat que faci referència a la convocatòria.

La denúncia, que s'ha presentat a la comissaria de la Policia Local, no va dirigida cap a ningú, però es fa constar que a la publicitat apareixen Òmnium Cultural, l'Assemblea Nacional Catalana, el PDeCAT, ERC, les JERC, la CUP i Arran. Per això el PP també demana que l'Ajuntament obri un expedient a aquestes entitats i partits i siguin sancionats.

En un comunicat, Benejam considera 'inacceptable l'omissió per part de l'Ajuntament' del compliment de la normativa municipal quan es tracta del referèndum.

Álvaro Benejam

No podem permetre que sigui obligatori demanar permisos per penjar cartells i que la gent que penja cartells de l'1-O no hagi de demanar cap permís.


En aquest sentit, el portaveu del PP ha demanat al consistori el recull d'actuacions de la Policia Local contra la promoció o execució del referèndum i d'expedients oberts per accions vinculades a aquesta convocatòria, així com la retirada de la via pública de tot el material perquè s'entregui al cos que actuï de policia judicial, com ha ordenat la Fiscalia. També s'exigeix la neteja immediata de les pintades a favor de l'1-O.

El PP també demana a l'alcaldessa, Mercè Conesa, el cessament de la seva actitud 'desafiant i de confrontació', que diuen, és una greu vulneració de la llei i dels drets de tots els santcugatencs, que fa perillar la cohesió i la convivència. L'agrupació adverteix que continuarà actuant davant l'acció de l'equip de govern a Sant Cugat en referència al referèndum.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.