ERC es conjura a Valldoreix per 'preservar' el referèndum de l'1-O


  • Comparteix:

ERC ha fet una crida aquest dimecres a la ciutadania a 'no tenir por' de participar aquest diumenge al referèndum d'autodeterminació, el qual s'ha compromès a 'preservar'. En una trobada amb unes 150 persones al pati del Casal de Cultura de Valldoreix, la secretària primera del Parlament, Anna Simó, i l'eurodiputat Josep Maria Terricabras han lamentat l'acció del govern espanyol per frenar la votació i han refermat la validesa de la llei que la impulsa, malgrat estar anul·lada pel Tribunal Constitucional (TC).

En un acte conduït per la portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, els republicans han carregat contra les imposicions del TC i del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per combatre el referèndum i han posat de relleu la tasca de la mesa del Parlament per fer-lo realitat. En aquest sentit, Simó ha fet una crida a tothom per 'preservar' l'1-O.

Anna Simó

El referèndum és l'objectiu a preservar i ho hem de fer entre tots.


En la seva intervenció, l'eurodiputat Josep Maria Terricabras ha lamentat la passivitat de la Unió Europea amb la situació que viu el país, però ha assegurat que l'endemà de la votació 'Europa haurà de parlar'. El republicà ha refermat la validesa i la legitimitat del referèndum.

Josep Maria Terricabras

El problema de la llei és qui hi ha al darrere. No és pot aguantar en l'actual Constitució espanyola.


El portaveu de les JERC Sant Cugat, Lluc Cahís, ha intervingut a l'inici de la trobada i ha defensat que la independència de Catalunya suposaria un pas endavant pel que fa a drets a l'accés a l'habitatge, d'identitat i dels joves. També han participat de l'acte els diputats republicans Marc Sanglas i Roger Torrent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.