El PSC reclama diàleg a Puigdemont i Rajoy i assegura que el pacte amb el PDeCAT està blindat


  • Comparteix:

Pere Soler ha mostrat la seva preocupació per la situació política actual a Catalunya

Pere Soler ha mostrat la seva preocupació per la situació política actual a Catalunya

El PSC emplaça els governs català i espanyol a dialogar per buscar una sortida per a Catalunya arran d'un clima polític de 'gravetat extrema'. La formació ha reiterat la il·legalitat de l'1-O però també ha reprovat les actuacions policials i de Fiscalia cap a les institucions catalanes, que consideren un obstacle per a una solució al conflicte. El partit, que sosté que el pacte municipal amb el PDeCAT-Demòcrates es manté intacte, ha fet públic finalment que sí subscriu el manifest de suport als alcaldes socialistes en contra del referèndum.

Diàleg entre la Generalitat i el govern espanyol, i convocatòria d'eleccions. Pel PSC aquest és l'escenari per posar punt final a un context polític marcat per l'actitud 'intolerable' de Junts pel Sí, 'irresponsable' de Cs i 'indignant' del PP.

El primer secretari del PSC, Pere Soler, també ha repartit crítiques per a Podem, al·ludint que si hagués donat suport a Pedro Sánchez 'no estaríem on estem ara'. Soler també ha assenyalat als mitjans de comunicació generalistes per silenciar la veu del PSC en un procés, diu, marcadament polaritzat.

Pere Soler

Hem estat una veu acallada en aquest procés. Tenim una aposta: la creació d'una comissió al Congrés és una resposta del conjunt del socialisme espanyol.


El socialista ha aprofitat la roda de premsa, a tres dies per a la convocatòria de diumenge, per fer públic que sí donen suport als manifest dels alcaldes del PSC en contra del referèndum, suspès pel Tribunal Constitucional (TC). Un suport que no ha variat, en cap moment, el pacte de govern amb el PDeCAT-Demòcrates. Soler assegura que 'mai no hi ha hagut dubtes' i que el projecte de ciutat està 'blindat'.

Pere Soler

Apostem pel diàleg perquè som capaços d'arribar a pactes. Hem decidit mantenir el diàleg amb el nostre soci de govern perquè l'entesa és possible.


El primer secretari dels socialistes santcugatencs s'ha congratulat del bon clima de què ha gaudit la formació a Sant Cugat, a diferència d'altres localitats on s'han produïts atacs a seus i assetjaments a càrrecs electes. Una afirmació que ha coincidit en el temps, aquest dijous, amb una pintada a la façana de l'edifici on hi ha la seu del PSC i que el partit desconeixia. Soler ha mostrat la seva indignació per aquest fet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.