L'alcalde diu que el nou Estatut ha d'aprofondir en l'autogovern, i no ser una versió 'maquillada' de l'actual


  • Comparteix:

Recoder creu que Catalunya té una 'oportunitat històrica' per situar-se a Europa i el món

Recoder creu que Catalunya té una 'oportunitat històrica' per situar-se a Europa i el món

Catalunya necessita un nou Estatut que aprofondeixi en l'autogovern i aconsegueixi la 'recuperació nacional'. Aquest ha estat un dels missatges centrals del discurs institucional de l'alcalde amb motiu de l'Onze de Setembre. Lluís Recoder considera que el nou text no pot ser una versió 'maquillada' de l'Estatut del 1979, sinó que ha de donar eines per superar els reptes de la globalització i situar Catalunya a Europa i el món.

En el discurs institucional de la Diada nacional de Catalunya, l'alcalde ha destacat que ens trobem en un 'moment històric decisiu' per afrontar els reptes de la Catalunya del segle XXI. Lluís Recoder considera que el nou Estatut ha de servir per donar un nou impuls al país, millorar l'autogovern i el finançament, i situar Catalunya a Europa i el món.

Lluís Recoder

No pot ser que el nou Estatut sigui una versió maquillada de l'actual. Ha de resoldre els problemes reals de Catalunya: el finançament, l'autogovern i la seva situació a Europa.


Recoder ha afegit que el consens entre totes les forces polítiques catalanes és desitjable per defensar amb més força l'Estatut a Madrid, però ha advertit que la recerca d'acords amplis no ha d'aigualir la proposta.

L'alcalde ha indicat que un altre dels reptes de futur de Catalunya és el seu encaix a Europa. En aquest sentit, Recoder s'ha mostrat partidari de no renunciar als avenços que comporta la construcció europea, tot i que l'objectiu final sigui aconseguir veu pròpia a la Unió Europea.

Lluís Recoder

L'objectiu final és que Catalunya tingui veu i vot propis a Europa. Però això és difícil ara, i s'ha d'anar pas a pas. Això no ha de desvirtuar el procés de construcció europea.


Lluís Recoder s'ha felicitat per la implicació dels santcugatencs en la celebració de la Diada nacional i ha valorat positivament el fet que tots els partits hagin participat a l'ofrena institucional davant del monument a Rafael de Casanova. L'alcalde ha destacat, també, que per tercer any la bandera catalana ha onejat en solitari al balcó de l'Ajuntament amb motiu de l'Onze de Setembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.