Massiva manifestació a Barcelona per la unitat d'Espanya amb suport santcugatenc


  • Comparteix:

Unes 950.000 persones, segons l'organització, i 350.000 segons la Guàrdia Urbana, s'han concentrat aquest diumenge a Barcelona en defensa de la Constitució i la unitat d'Espanya, i contra la independència de Catalunya. Cridats per Societat Civil Catalana (SCC) sota el lema 'Prou! Recuperem el seny', la manifestació ha sumat presència santcugatenca com el vicepresident d'SCC, José Domingo, i membres de Cs i del PP.

Des de Sant Cugat, molts dels participants han optat pel transport públic per arribar fins a Barcelona i l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) s'ha omplert en determinats moments del matí.

Una vegada a Barcelona; els manifestants, vinguts de tot Catalunya i també d'altres punts de l'Estat espanyol i amb banderes espanyoles, senyeres i algunes d'europees; han corejat proclames contra el 'separatisme' i contra el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i a favor de la policia espanyola i la Guàrdia Civil.

En declaracions a la Xarxa, el vicepresident de Societat Civil Catalana, el santcugatenc José Domingo, ha remarcat que la convocatòria defensa el diàleg, però sempre dins el marc constitucional i mai entre Catalunya i Espanya. Domingo adverteix que són els polítics catalans els que s'han de posar d'acord.

José Domingo

Nosaltres estem a favor del diàleg, però no entre Catalunya i Espanya, perquè considerem que el marc constitucional és el que és i els catalans formem part d'Espanya. Nosaltres estem per l'acord, que té el fonament de l'acceptació del marc constitucional. A partir d'aquí podem treballar per canviar-ho tot.


La marxa ha arrencat a la plaça Urquinaona, cap a Via Laietana i ha acabat a l'Estació de França. Entre d'altres, hi han estat presents a la convocatòria el portaveu de Cs, Aldo Ciprian, i el portaveu del PP, Álvaro Benejam. Han llegit el manifest el premi Nobel de Literatura Mario Vargas Llosa i l'expresident del Parlament Europeu Josep Borrell. Segons l'organització, s'han fletat un centenar d'autobusos de diversos punts de l'Estat espanyol, i hi hagut també un contingent de més de 100 persones a la manifestació amb la consigna de detectar els símbols preconstitucionals.

Incidents

Els Mossos d'Esquadra han hagut d'intervenir en diversos incidents protagonitzats per algunes de les persones que han assistit aquest diumenge a la manifestació de Barcelona. Entre quarts de dotze del migdia i quarts de set de la tarda hi ha hagut agressions, enfrontaments i alguns manifestants han trencat mobiliari urbà. Amb tot, no s'ha fet cap detenció, segons la policia catalana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.