Vistiplau del ple per canviar l'aspecte de l'illa entre Francesc Moragas i la Rambla Can Mora


  • Comparteix:

Proposta de la modificació / Foto: Ajuntament

Proposta de la modificació / Foto: Ajuntament

L'entorn urbà de l'illa situada entre els carrers de Francesc Moragas, Dos de Maig i la Rambla Can Mora canviarà d'aspecte amb un nou edifici d'habitatges que permetrà ocultar la mitgera del bloc de pisos actual i el naixement d'una petita plaça. Per fer-ho possible, el ple ha donat el vistiplau a l'aprovació provisional de la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) amb vots a favor de tots els grups municipals, tret de la CUP-PC, ICV-EUiA i Cs, que s'han abstingut.

ESCOLTA-HO

Aquest és el segon pas després que el plenari donés llum verda a l'aprovació inicial a l'abril amb els vots favorables de l'equip de govern, el PP i ERC-MES i l'abstenció de la resta de grups.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, creu que la mesura suposa un pas endavant per 'fer ciutat'.

Damià Calvet

Hem aconseguit fer un microurbanisme que fa més ciutat. Hi haurà usos residencials i activitat comercial.


Actualment en aquest espai hi ha un edifici residencial i una botiga de mobles. El planejament vigent determina que en aquesta illa s'hi pugui construir un volum edificable al 100% de l'illa. La proposta planteja crear una plaça a la façana de la Rambla de Can Mora i acumular l'edificabilitat prevista al planejament vigent a les façanes de Francesc Moragues i Dos de Maig. Aquest nou habitatge seria de planta baixa i tres pisos, igual que els edificis del carrer de Francesc Moragas.

Galeria de fotos de la situació actual



Galeria de fotos de la proposta



Més urbanisme
El ple d'aquest dilluns també ha donat llum verda a l'aprovació provisional de la modificació puntual del PGM al sector de Can Graells, que permetrà que HP construeixi l'edifici que acollirà el nou centre d'investigació de 3D. La proposta ha tingut el suport de tots els grups municipals, excepte de la CUP-PC, Cs, ICV-EUiA i el PP, que s'han abstingut.

Finament, el plenari ha tirat endavant en forma d'aprovació provisional la modificació puntual del Pla especial d'assignació d'usos a l'àmbit del carrer de Pompeu Fabra de Mira-sol que permetrà engegar la construcció del complex esportiu del districte. La proposta ha tingut els vots a favor de tots els grups, tret de Cs i el PP, que s'han abstingut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.