Arcadi Oliveres: 'En una Catalunya independent, el canvi ha de ser en tots els aspectes d'un Estat'


  • Comparteix:

Arcadi Oliveres és el president de la Unipau

Arcadi Oliveres és el president de la Unipau

L'economista i activista santcugatenc Arcadi Oliveres considera que en el cas que Catalunya esdevingui un estat independent, cal que el canvi sigui 'substancial' i que abordi qüestions com l'ocupació, el dret a l'habitatge, el món financer i el medi ambient, entre d'altres. Oliveres, que ha fet aquestes declaracions en una entrevista a Cugat.cat, ofereix aquest dimecres a les sis de la tarda la conferència 'Il·lusions i compromisos per un país nou' a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC). La xerrada forma part del cicle de conferències d''Amics de la Unesco de Valldoreix-Sant Cugat 'Un nou país'.

ESCOLTA-HO

Les frases més destacades de l'entrevista:
'Tenim presos polítics a casa nostra i la llibertat d'expressió i de reunió i organització ha quedat tancada per un govern de Madrid que s'autoqualifica de democràtic'.

'D'independència judicial, res de res. Fa molts anys que no es governa, sinó que es governa a través dels jutges, que són uns servils servents de l'autoritat política'.

'Catalunya serà independent, però potser no en un futur proper perquè hi ha una muralla inamovible que diu que l'Estat espanyol és indivisible. Ja van falsejar la Constitució perquè digués això quan els redactors no ho volien dir'.

'La primera condició per tirar endavant la independència hauria de ser un referèndum pactat per acreditar una majoria que ho vol. Després hem de començar a definir el país que volem'.

'De la Unió Europea no me'n fio gens, és una organització impresentable. Només respon als interessos mercantils dels estats. Maltracta els ciutadans des què es va imposar l'euro, maltracta els refugiats, fa accions imperialistes amb guerres arreu del món, no té cap tipus d'estructura democràtica. La Unió Europea és decebedora'.

'Respecte les empreses que han canviat la seu social fora de Catalunya, és pura hipocresia de gent que només va darrere del guany i del benefici i mai al servei de les persones. No significa res de res' .

'Si volem una independència no és simplement per canviar el nom. El canvi ha de ser substancial i s'ha de produir en tots els terrenys de l'actuació d'un estat. Cal treballar en el tema laboral, frenar l'especulació immobiliària i financera, ser solidaris amb el futur tenint cura del medi ambient'.

'Sóc optimista perquè Catalunya ha de ser un país nou no només per nosaltres, sinó també per l'Estat espanyol, per intentar canviar aquesta desastrosa Unió Europea i per ser pioners en un canvi necessari a tot el món'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.