Conesa condemna l'ingrés a presó de Sànchez i Cuixart i diu que l'Ajuntament es mantindrà 'ferm'


  • Comparteix:

Conesa, a la sortida del ple

Conesa, a la sortida del ple

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha reprovat la decisió de la jutgessa Carme Lamela de decretar presó provisional sense fiança per als caps visibles de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Conesa s'ha mostrat preocupada i considera la mesura 'surrealista' i veu 'incomprensible que hi hagi presos polítics al segle XXI'. En virtut això, ha asseverat que el consistori es mantindrà 'ferm davant aquesta envestida de l'Estat espanyol'.

Conesa ha expressat la seva repulsa per l'empresonament dels 'Jordis' amb aquestes paraules.

Mercè Conesa

En moments com aquests hem d'intentar mantenir les institucions pròpies fermes davant aquesta embestida desorbitada de l'Estat envers els nostres drets i llibertats.


Els grups municipals de la CUP-PC i ERC-MES han abandonat aquest dilluns el ple municipal arran de l'anunci de l'ingrés a presó i han demanat un ple extraordinari per tractar el tema. Escoltem les portaveus d'ERC-MES i la CUP-PC, Mireia Ingla i Núria Gibert.

Ingla i Gibert

Tenim presos polítics en aquest país. Això només és el començament / Abandonarem també el plenari i ens sumem a la demanda del ple extraordinari.


L'EMD de Valldoreix ha convocat la ciutadania a concentrar-se davant la Casa de la Vila, a les dotze del migdia, aquest dimarts.

ICV-EUiA i el PSC han reprovat els fets a través de Twitter.





L'Associació Catalana de Municipis (ACM) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) també han condemnat els fets. En un comunicat, el president de l'ACM, Miquel Buch, ha dit que 'ser demòcrata i viure a Espanya és irrespirable'.

Una cassolada als balcons s'ha deixat sentir en alguns punts de la ciutat en conèixer-se la notícia, passat un quart de deu del vespre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.