Indignació de l'ANC i Òmnium de Sant Cugat per l'empresonament dels 'Jordis'


  • Comparteix:

L'ACN i Òmnium reclamen l'alliberament de Sànchez i Cuixart / Foto: ACN

L'ACN i Òmnium reclamen l'alliberament de Sànchez i Cuixart / Foto: ACN

Els responsables locals de l'ANC i Òmnium, Josep Lluís Liberia i Lluís Bonet, han mostrat la seva indignació per l'empresonament dels presidents nacionals de les seves entitats, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, per un delicte de sedició. Lliberia ha carregat contra una decisió judicial 'covarda' que castiga unes entitats culturals i Bonet ha lamentat que la defensa dels drets i llibertats s'hagi cobrat 'dos presos polítics'. Les dues entitats han convocat els ciutadans a fer aturades aquest dimarts a les dotze del migdia davant els llocs de feina i a les vuit del vespre la movilització serà a l'avinguda Diagonal de Barcelona, des de Passeig de Gràcia fins a Francesc Macià, on es demana als ciutadans que portin espelmes.

Lliberia ha agraït les mostres de suports rebudes des del ple municipal i per part de l'alcaldessa, Mercè Conesa. El coordinador local de l'ANC ha enviat l'escalf de la secció santcugatenca cap als 'Jordis' i lamenta l'empresonament com a resposta a la petició de diàleg.

Josep Lluís Liberia

Vas demanant diàleg i reps això. És una actitud covarda i no s'han atrevit amb Trapero o amb el poder polític.


En la mateixa línia s'ha mostrat el president d'Òmnium, Lluís Bonet, que ha expressat la seva consternació pels fets i ha emplaçat els catalans a 'demostrar ara el seu coratge'. Bonet lamenta que liderar manifestacions pacífiques hagi tingut aquestes conseqüències.

Lluís Bonet

Avui tenim dues persones preses per unes actuacions fruit d'unes idees polítiques. No han fet cap mal a ningú.


Sànchez i Cuixart han ingressat aquest dilluns a la nit a la presó de Soto del Real després que la jutgessa Carme Lamela dictés l'ingrés a presó provisional sense fiança com a mesura per evitar la reiteració de sedició i la destrucció de proves. Ja en la interlocutòria en què ha deixat lliure amb mesures cautelars al major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, la jutgessa ha apuntat a Sànchez i Cuixart com els promotors de les protestes del 20 i 21 de setembre.

Altres reaccions
El Comitè de Defensa de la República (CDR) se suma a l'aturada del migdia de les entitats sobiranistes i convoca la ciutadania a dos quarts de sis a la plaça d'Octavià per anar a la concentració de Barcelona. De cara a dimecres, a les set de la tarda, el comitè farà una concentració davant l'ajuntament i una assemblea.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.