Més de 300 persones reclamen la llibertat dels líders d'Òmnium i l'ANC davant l'Ajuntament


  • Comparteix:

Més de 300 persones s'han aplegat aquest dimarts al migdia davant l'Ajuntament per demanar la llibertat pels presidents d'Òmnium Cultural i l'ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, acusats d'un delicte de sedició per haver organitzat les mobilitzacions ciutadanes el 20 i 21 de setembre. La jutgessa de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, va dictar aquest dilluns al vespre presó sense fiança per als líders d'aquestes entitats.

Durant l'acte s'ha llegit un manifest, que s'ha repartit a representants del Comitè de Defensa del Referèndum (CDR), Òmnium Cultural, l'ANC i la tinenta d'alcalde Carmela Fortuny en representació de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Els assistents a la concentració han explicat a Cugat.cat els motius que els han portat a concentrar-se.

Bateria concentració

És violència policial, judicial i política, com estem veient, és un estat pitjor que Turquia. / Hem de fer costat als empresonats i al nostre president. / Són gent normal que no ha fet res dolent, no sé d'on han tret el delicte.


L'EMD de Valldoreix també s'ha sumat a aquest acte de protesta amb una aturada davant l'edifici de l'entitat. El president de l'EMD, Josep Puig, ha explicat que s'estan plantejant suspendre la junta de veïns d'aquest dijous.

Josep Puig

Tenim ple dijous i ja vam anul·lar l'anterior. No ho descarto, no sabem què passarà demà o demà passat. La gent està molt indignada.




El govern del Consell Comarcal, el Consorci per a la Gestió de Residus i el Consorci de Turisme també han mostrat el seu rebuig a les detencions dels presidents d'Òmnium i l'ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez i han aturat la seva activitat a les dotze del migdia.

Les aturades també s'han viscut en altres llocs de Sant Cugat








  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.