Cs reclama l'anul·lació del vistiplau plenari al manifest d'alcaldia de suport a l'1-O per il·legal


  • Comparteix:

Cs ha contactat amb el secretari per l'acord plenari de suport a l'1-O

Cs ha contactat amb el secretari per l'acord plenari de suport a l'1-O

El grup municipal de Cs exposa que la ratificació del ple al manifest d'alcaldia de suport a la celebració de l'1-O contravé la legalitat. Els taronges han demanat al secretari municipal, que ja va advertir de la invalidesa jurídica del text, que es pronunciï al respecte i doni resposta a la seva petició d'anul·lació.

ESCOLTA-HO

El ple del 18 de setembre passat va ratificar el manifest d'alcaldia de suport al referèndum de l'1 d'octubre, malgrat l'advertiment del secretari municipal de la il·legalitat de la consulta per part del Tribunal Constitucional (TC), que podria suposar sancions penals per a aquells que hi donin suport. Un mes després, els taronges han preguntat al secretari municipal que certifiqui que el manifest d'alcaldia és il·legal, tot i que Josep Maria Rigau no va signar el text precisament per aquest motiu.

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, explica que aquest punt de l'ordre del dia va retirar-se a última hora, i que després Mercè Conesa va introduir-lo 'in voce' de forma urgent. La formació taronja diu que 'aquest acord és conseqüència de diverses accions polítiques il·legals i suspeses pel Tribunal Constitucional (TC)', i per tant, 'sense vigència ni marc jurídic legal'.

Aldo Ciprian

Quan introdueixes un decret en un ordre del dia li estàs donant suport, sabent que abans s'ha dit que és il·legal.


Cs, el PSC, el PP van rebutjar el manifest de l'alcaldessa i el PDeCAT-Demòcrates, la CUP-PC, ERC-MES i el regidor no adscrit hi van votar a favor. ICV-EUiA va abstenir-se.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.