Els partits de Valldoreix acorden buscar 'una data de consens' per canviar el dia de l'Aplec de la Salut


  • Comparteix:

Els partits de Valldoreix, després de la junta

Els partits de Valldoreix, després de la junta

Els grups de la junta de veïns de Valldoreix, PDeCAT-Democràtes-Actuem, la CUP-PC, ERC-MES i Cs, han aprovat per unanimitat buscar 'una data de consens' per canviar el dia de celebració de l'Aplec de la Salut, a proposta dels republicans. Tot i que la moció d'ERC-MES rebla desvincular l'aplec de la celebració del 12 d'octubre, Dia de la Hispanitat, els partits han convingut que el descens d'assistència i el risc d'incendi també són raons que fan necessari 'repensar' la iniciativa.

Preguntats per Cugat.cat, l'oposició i el govern han coincidit en què cal obrir un debat, amb la participació de les entitats i els valldoreixencs, i cercar un nou dia per celebrar l'Aplec de la Salut. El portaveu d'ERC-MES, Noël Climent, proposant de la moció, ha exposat que la moció ha de donar resposta a les actuals problemàtiques que planteja la celebració.

Noël Climent

El que representa per a nosaltres el Dia de la Hispanitat ho hem de desvincular. Però hi ha altres raons.


Climent ha secundat la idea del vocal de la CUP-PC, Ferran Margineda, de fer la celebració el 15 de març, festivitat de Santa Madrona, amb motiu de la muntanya on està ubicada l'ermita de la Salut. La portaveu de Cs, Susanna Casta, veu bé el canvi per incrementar l'assistència.

Margineda i Casta

A la tardor, però a la primavera per Santa Madrona també és una bona opció / Tots plegats hem de decidir una data


El vocal de Cultura, Quim Castelló, ha aplaudit la bona predisposició de l'oposició per trobar una sortida a celebrar la festa valldoreixenca en millors condicions.

Quim Castelló

El més important és que tots ens hem posat d'acord per fer alguna cosa nova.


Altres mocions
Valldoreix ha condemnat, de forma institucional, els atemptats de Barcelona i Cambrils en una junta que ha tingut sis persones de públic. La junta ha aprovat de forma unànime la proposta (Cs) per a la gestió i sensibilització sobre el fibrociment, la de crear un servei de cura infantil en alguns actes institucionals (CUP-PC) i la de suport a la renda garantida ciutadana (ERC-MES).

També ha prosperat la moció del PDeCAT per a l'adhesió al programa d'homogeneïtzació dels processos de tramitació dels tributs i cotitzacions socials, amb abstenció de Cs i de la vocal del govern Susanna Herrada. Cs s'ha oposat a les mocions del bloc sobiranista per reprovar l'acció policial de l'1-O i per demanar l'alliberament dels 'Jordis'.

A la junta, el govern ha retirat de l'ordre del dia, per temes tècnics, la resolució del recurs de reposició interposat contra l'aprovació definitiva del projecte de reurbanització del carrer Molí.

A l'audiència s'ha presentat en societat el Comitè de Defensa de la República (CDR) de Valldoreix que ha llegit un manifest per demanar la implicació de l'EMD i la cessió d'espais, a la qual cosa s'ha compromés el govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.