Soler demana al PSC que s'oposi a l'aplicació del 155 i defensa el pacte local de govern


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Pere Soler

Imatge d'arxiu de Pere Soler

El portaveu i primer secretari del PSC, Pere Soler, s'ha adherit a la petició de diversos alcaldes socialistes amb la qual demanen al PSC que 's'oposi frontalment' a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya. Soler assegura que el seu posicionament és coherent amb el que ha defensat el partit fins ara i el desvincula de les peticions de grups municipals de trencament del pacte local de govern, del qual diu que està 'blindat' ja que se centra en l'actuació municipal.

La petició està signada pels alcaldes de Santa Coloma de Gramanet, Terrassa, Granollers i Castellar del Vallès, i Soler s'hi afegeix a títol personal. En concret, expressa 'el més radical desacord i rebuig' a l'aplicació de l'article 155 i les mesures que se'n deriven i per això demana al PSC que s'oposi frontalment. També reclama al govern que no declari la independència. Així s'ha pronunciat Soler.

Pere Soler

Demanen que no tiri endavant l'aplicació de l'article 155 i a la Generalitat que no declari la independència fins que no estigui tot parlat. Creiem que encara hi ha esperança al diàleg.


El text també insta al diàleg i proposa una reforma constitucional com a possible via solució. Per Soler, les peticions dels alcaldes socialistes signants demostren que el PSC dóna cabuda a diferents sensibilitats i són coherents amb el que defensa el partit. Per això el primer secretari i portaveu del PSC desvincula el seu posicionament públic de la petició d'ERC-MES i de la CUP-PC de trencament del pacte local de govern. Segons Soler el pacte i l'equip de govern estan 'blindats'.

Pere Soler

Tenim signat un projecte i no veiem perquè s'ha de trencar per la política nacional i estatal. El tenim blindat.


Soler ha lamentat les peticions d'aquests grups de l'oposició, als quals ha acusat d'utilitzar 'algun tipus d'escletxa' per erosionar el govern municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.