La junta de veïns de Valldoreix aprova per unanimitat el rebuig a l'aplicació del 155


  • Comparteix:

La moció s'ha aprovat per unanimitat / Foto: EMD

La moció s'ha aprovat per unanimitat / Foto: EMD

La junta de veïns de Valldoreix ha aprovat aquest dimecres per unanimitat una moció, a proposta de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), per aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya. La unanimitat ha vingut donada per l'absència de representació de Cs, després que la portaveu taronja, Susanna Casta, hagi fet efectiva abans la seva renúncia per motius personals.

Igual que al ple de Sant Cugat, la moció de les entitats municipalistes ha aterrat a la junta de veïns per manifestar el suport al govern i al Parlament per fer efectiu 'el mandat popular de l'1-O'. El text, presentat pel PDeCAT-Demòcrates-Actuem, condemna 'la violació dels drets fonamentals a Catalunya' a través de l'acció repressiva de l'Estat espanyol contra la ciutadania. També insta el govern espanyol i els partits que li donen suport a aturar l'aplicació de l'article 155 que decreta la suspensió autonòmica.

El president de l'EMD, Josep Puig; el vocal de la CUP-PC, Ferran Margineda i el portaveu d'ERC-MES, Noël Climent, han expressat així el posicionament en el compte enrere per a l'aplicació de l'article.

Bloc sobiranista

Potser encara hi ha un mínima possibilitat d'entrar al diàleg / A veure si el president proclama la independència / Esperem que el Parlament faci la seva feina i en breu estiguem en un nou estat


La moció ha esdevingut institucional donat que la portaveu de Cs, Susanna Casta, ha renunciat a la vocalia en el punt anterior de l'ordre del dia, deixant la junta sense representació taronja la resta de sessió. Casta, visiblement emocionada, s'ha acomiadat emplaçant la classe política a tenir seny en un conflicte 'que ens ha trencat'.

Susanna Casta

La paraula i la unitat seran les úniques eines per sortir d'on som. Ja no estem contents, ens hem trencat. Ja podeu començar a posar tiretes.


La secretària del grup municipal de Cs va estar present a la Junta de Veïns Extraordinària. La formació té temps fins la propera junta de veïns per buscar-li un substitut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.