Els grups municipals es posicionen sobre el pacte de govern a l'Ajuntament arran de la DI i el 155


  • Comparteix:

El pacte compleix 10 mesos

El pacte compleix 10 mesos

Cugat.cat acosta el posicionament dels grups municipals amb presència a l'Ajuntament sobre el pacte de govern entre el PDeCAT i el PSC arran de la declaració de la República i l'aprovació del 155 que suspèn l'autonomia catalana. Fins al dia d'avui, tant els sobiranistes com els socialistes havien garantit que el pacte de govern local està 'blindat' perquè s'inscriu a temes de ciutat i no a posicionaments de partit a àmbit nacional.

El president del PDeCAT, Eloi Rovira, ha expressat, que des del punt del vista del partit, s'estan complint les condicions del pacte signat al gener amb el PSC. En àmbit del grup municipal, Rovira ha traslladat al govern valorar aquest aspecte.

Eloi Rovira

Vam aclarir unes consignes a àmbit nacional de què havia de passar per mantenir els pactes, a àmbit de partit.


La CUP-PC, que va enviar una carta a l'alcaldessa demanant el trencament de l'acord de govern si el PSC sonava suport al 155, referma que el pacte és 'antinatura'. Ho ha dit la portaveu cupaire, Núria Gibert.

Núria Gibert

És súmament hipòcrita mantenir el pacte de govern, el qual veiem antinatura.


Des de Cs demanen el trencament del pacte entre sobiranistes i socialistes, el qual consideren que 'no és normal'. El portaveu de la formació taronja, Aldo Ciprian, creu que el regidor del PSC, Pere Soler, ha de defensar el interessos del partit i no els seus 'personals'.

Aldo Ciprian

El pacte s'ha d'acabar. No és normal que el PSC, que és constitucionalista, estigui amb aquells que volen la separació de Catalunya d'Espanya. Pere Soler ha de representar el PSC i no els seus interessos personals.


El portaveu del PSC, Pere Soler, però, ha defensat el pacte de govern, del qual ha dit que de moment es manté per responsabilitat amb la ciutadania.

Pere Soler

Si s'arribés a trencar seria per una situació d'insostenibilitat. La voluntat és acabar el mandat amb pacte de govern.


El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha dit que Soler 'està venut' i que anteposa la idea de governar als principis de partit. Benejam sosté que el pacte de govern 'no s'aguanta'.

Álvaro Benejam

Està venut a governar i es mantindrà a la cadira passi el que passi. Sempre que el PDeCAT li deixi clar.


El pacte de govern entre el PDeCAT-Demòcrates i el PSC es va signar al gener.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.