Entitats sobiranistes i SCC reaccionen a la Declaració d'Independència i al 155


  • Comparteix:

Moment, davant el Parlament, quan s'ha proclamat la República / Foto: ACN

Moment, davant el Parlament, quan s'ha proclamat la República / Foto: ACN

Entitats sobiranistes i Societat Civil Catalana (SCC) han reaccionat a la Declaració d'Independència i a l'aplicació per part del govern espanyol de l'article 155 de la Constitució. Mentre ANC i Òmnium celebren que es tiri endavant la sobirania catalana i el mandat democràtic de l'1 d'octubre, SCC creu que la sessió d'aquest divendres al Parlament ha estat 'lamentable'. El Comitè de Defensa de la República (CDR) es mostra caut i espera a l'evolució dels esdeveniments.

El coordinador de l'ANC, Josep Lluís Lliberia, ha demanat 'respecte' per a les persones que no són independentistes en el nou escenari que s'obre i ha dit que és el govern qui ha de moure fitxa ara davant les accions del govern espanyol.

Josep Lluís Lliberia

S'ha proclamat la República i qualsevol país que vingui dient una altra cosa, per mi això no és vàlid.


El president d'Òmnium, Lluís Bonet, ha remarcat que aquest 27 d'octubre és 'un dia ple d'emocions' per ser recordat.

Lluís Bonet

Les emocions s'han sobreposat als fets. És bo gaudir-les perquè donaran pas a una nova realitat.


El vicepresident d'SCC, el santcugatenc José Domingo, ha assegurat que la declaració no té cap validesa i que li ha semblat
'lamentable'.

José Domingo

Ni les persones que hi han votat a favor, que ja en sí és lamentable en aquestes condicions, d'una forma poruga, ja desqualifica el procés en sí.


El CDR espera als esdeveniments, de moment, per decidir com actuaran les properes hores i dies. Ho ha explicat una dels seus membres Laura Jené.

Laura Jené

No ens volem anticipar als fets, estem valorant per saber si cal anar a defensar alguns espais i institucions o si ja podem celebrar la República.


Les entitats independentistes han participat aquest divendres de la Festa de la República, convocada per ANC, a la plaça d'Octavià.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.