Zoido ordena als Mossos acompanyar els consellers als despatxos per recollir les seves pertinences


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, saludant un agent dels Mossos d'Esquadra / Foto: ACN

Imatge d'arxiu del ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, saludant un agent dels Mossos d'Esquadra / Foto: ACN

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha donat instruccions als Mossos d'Esquadra perquè permetin l'entrada dels consellers de la Generalitat que el govern espanyol ha destituït 'per recollir les seves coses' amb l'objectiu de 'recuperar la normalitat institucional'. Entre els consellers hi ha els santcugatencs Raül Romeva, al capdavant de la cartera d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, i Clara Ponsatí, titular d'Ensenyament, que segons ha pogut saber Cugat.cat, en el moment de l'anunci del ministre no eren al seu despatx.

L'anunci també afecta el secretari general del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), el santcugatenc Albert Royo, ja que Zoido també ha donat unes hores als alts càrrecs per abandonar els seus despatxos.

Les instruccions estableixen com actuar si els consellers es neguen a abandonar els seus despatxos. En aquest cas, segons fonts de l'ACN, els agents hauran d'aixecar atestat per al jutge i el fiscal.

En una entrevista a Telecinco el ministre de l'Interior ha assegurat que els consellers que no abandonin els despatxos poden incórrer en un delicte d'usurpació de funcions.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.