Presó incondicional per a Romeva i els altres set consellers destituïts que romanen a Catalunya


  • Comparteix:

Romeva saluda amb la mà abans d'entrar a l'Audiència Nacional / Foto: ACN

Romeva saluda amb la mà abans d'entrar a l'Audiència Nacional / Foto: ACN

La jutgessa de l'Audiència Nacional (AN) Carmen Lamela ha dictat aquest dijous presó incondicional per als consellers destituïts que han comparegut a declarar per delictes de rebel·lió, sedició i malversació: el santcugatenc Raül Romeva, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Dolors Bassa, Joaquim Forn, Carles Mundó i Meritxell Borràs i presó eludible amb fiança de 50.000 euros per a Santi Vila. Romeva ingressa al centre penitenciari d'Estremera amb la resta de consellers, mentre que les conselleres són a Alcalá Meco, tots en règim de reclusos preventius. Vila també ingressa a presó però s'espera que surti aquest divendres al matí després d'abonar la fiança.

La jutgessa, que admet la petició de Fiscalia, ha adoptat la decisió 72 hores després que aquesta anunciés dilluns una querella per rebel·lió, sedició i malversació de fons contra tots els membres del govern. Lamela ha comunicat la decisió en una vista un cop acabades les compareixences dels consellers cessats. La que ha durat més ha estat la de Santi Vila: 45 minuts. La resta han estat breus per l'estratègia dels advocats dels consellers destituïts de respondre només les preguntes de la defensa.

A la interlocutòria per la qual va admetre la querella de la Fiscalia, la magistrada ja va avançar que imposaria mesures cautelars adduint que 'existeixen factors per determinar l'adopció de mesures cautelars de caràcter real'. Fa referència al risc de fuga i recorda 'la necessitat que hi hagi mesures cautelars en el procés penal' en dos supòsits: si un procés penal té una durada molt llarga o si 'l'actitud de la persona afectada pel procés que, si és culpable o així se sent, té una tendència natural que el portarà a realitzar actes que dificultin o impedeixin que el procediment penal compleixi la seva finalitat'.

Piulada encarregada per Romeva





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.