Proclames per alliberar 'els presos polítics' i per trencar el govern amb el PSC, a la concentració davant l'ajuntament


  • Comparteix:

Unes 3.000 persones s'han concentrat aquest dijous davant el consistori en rebuig per l'enviament a presó dels consellers destituïts del govern que han declarat a l'Audiència Nacional. En un manifest llegit conjuntament per representants del PDeCAT, la CUP i ERC, els partits han exigit la llibertat dels empresonats i han reivindicat el govern destituït com a poder legítim de Catalunya. Al balcó de l'Ajuntament s'ha instal·lat de manera indefinida una gran pancarta que demana 'Llibertat Presos Polítics' i durant la concentració hi ha hagut proclames ciutadanes que han exigit al govern local el trencament de l'aliança entre el PDeCAT-Demòcrates i el PSC, pel suport dels socialistes a l'aplicació de l'article 155. La tinent d'alcalde de Presidència, Carmela Fortuny, ha declinat fer declaracions al respecte.

Els representants polítics han mostrat indignació i han fet una crida a mantenir la mobilització ciutadana. En aquesta línia s'han expressat els regidors Carmela Fortuny (PDeCAT-Demòcrates), Núria Gibert (CUP-PC), Èric Gómez (ERC-MES) i Roser Casamitjana (ICV-EUiA), i també el president de l'EMD de Valldoreix (PDeCAT-Demòcrates-Actuem), Josep Puig.

Polítics

Llibertat pels presos polítics, que ja no tornen a casa amb les seves famílies. / Caldrà mobilitzar-se fins que algú ens escolti, hi ha un poble que no està disposat a ser súbdit. / És una constatació més que a l'Estat espanyol no hi ha separació de poder. / La resposta ha de ser defensar les nostres institucions. / No podem estar amb un govern que actua d'aquesta manera.


De la seva banda, les entitats sobiranistes, on també estava representada SI, han criticat els fets d'aquest dijous i han apuntat diferents estratègies de mobilització. El coordinador de l'ANC, Josep Lluís Lliberia, el president d'Òmnium, Lluís Bonet i el membre del CDR Àlex Rossell han exposat els seus posicionaments.

Entitats

Tenim el poble darrere, hem de funcionar de baix cap a dalt i això ho ha d'entendre el Secretariat Nacional. / Els partits polítics han de moure les fitxes i veure quina resposta es dóna. / El que ha passat avui és un atemptat contra la democràcia.


Alguns dels assistents també han expressat la seva indignació respecte la postura de l'Estat espanyol.

Ciutadans

Estic indignada amb el que el PP està fent amb la justícia. / La sensació és de frustració, aquesta gent no afluixa. / La gent hem de demostrar la nostra força d'aquesta manera, com fins ara. / És un despotisme de l'Estat injustificable. Podria ser jo qui estigués a la presó.


Els Castellers han fet un pilar de quatre dedicats als 'presos polítics' i, en especial, a Raül Romeva com a membre de la colla. La presidenta dels Gausacs, Gemma Aristoy, ha resumit el sentiment de l'entitat.

Gemma Aristoy

Quan toquen un casteller de Sant Cugat, la resta reaccionem. Som al costat del conseller Romeva i de la seva família.


Acció nocturna de CDR
El Comitè de Defensa de la República (CDR) ha reunit unes 60 persones en una cassolada a la plaça d'Octavià, que ha continuat amb una cercavila pel centre. La desfilada ha passat per la comissaria de la policia nacional espanyola i per la seu del PP de Sant Cugat. De cara aquest divendres, el grup ha convocat la ciutadania a les set del matí a la plaça de Lluís Millet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.