El PDeCAT i el PSC trenquen l'aliança de govern a Sant Cugat de mutu acord


  • Comparteix:

Els grups municipals del PDeCAT-Demòcrates i el PSC han decidit aquest divendres 'suspendre' de mutu acord el pacte de govern que van subscriure fa gairebé 10 mesos. La mesura, comunicada a través del perfil de Twitter de l'Ajuntament, arriba un dia després de l'empresonament de part del govern cessat de Puigdemont. L'alcaldessa, Mercè Conesa, i el tinent d'alcalde del PSC, Pere Soler, exposaran els motius de la ruptura a la roda de premsa que oferiran aquest dilluns, a les dotze del migdia.

El pacte del PDeCAT-Demòcrates i el PSC no ha arribat als 10 mesos. L'aliança va agafar per sorpresa la resta de grups ja que no garantia la majoria numèrica de regidors i perquè arribava poc després de rubricar, també amb ERC-MES, el pacte d'estabilitat pressupostària. Un pacte del qual els republicans van sortir argüint 'el trencament unilateral' de l'antiga Convergència.

El tram final del procés, amb la intervenció espanyola i els escorcolls a les institucions catalanes, l'actuació policial de l'1-O, l'empresonament dels 'Jordis' i el suport dels socialistes del 155, van motivar que diferents veus, entre elles ERC-MES, la CUP-PC i aquest mateix dijous l'ANC, reclamessin al PDeCAT la ruptura amb el PSC de Sant Cugat.

La mesura arriba un dia després de l'empresonament de part de govern de Puigdemont i de la dimissió de l'alcalde de Terrassa, el socialista Jordi Ballart, que també ha estripat el carnet del partit. Una setmana en què en les travesses per concórrer a les eleccions diversos mitjans han apuntat el nom de Mercè Conesa com un dels possibles per ser candidata a la llista del PDeCAT. De fet, el mateix Puigdemont s'ha mostrat disposat aquest divendres a encapçalar la llista des de l'estranger.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.