El PP exigeix la retirada de la pancarta que demama llibertat pels 'presos polítics' de l'Ajuntament


  • Comparteix:

La pancarta penjada al balcó del consistori / Foto: Lluís Llebot

La pancarta penjada al balcó del consistori / Foto: Lluís Llebot

El PP exigeix a l'alcaldessa, Mercè Conesa, que retiri 'immediatament' la pancarta que s'ha penjat a la façana de l'Ajuntament amb el lema 'llibertat presos polítics', on s'exigeix l'alliberament dels consellers cessats empresonats a Madrid aquest dijous per ordre de la jutgessa de l'Audiència Nacional (AN), Carmen Lamela. Els populars consideren que és un acció de provocació i un abús per part del govern de la institució de l'Ajuntament.

El portaveu de la formació, Álvaro Benejam, ha lamentat que 'no es respectin les decisions judicials' i ha exigit un cop més que l'Ajuntament torni a 'penjar les banderes oficials, tal com marca la llei'. Benejam, a més, ha negat que els alts càrrecs cessats i empresonats siguin presos polítics.

Álvaro Benejam

No creiem que sigui adequat demanar llibertat pels presos polítics. No són presos polítics sinó persones que es dediquen a la política i han incomplert les lleis. Per tant estan sotmesos a la normativa i a la Constitució igual que qualsevol de nosaltres.


Els populars consideren que tot i que tots els partits tenen dret a manifestar la seva opinió sobre qualsevol qüestió, no tenen dret a utilitzar les institucions amb 'fins partidistes'.

El també president del partit, ha qualificat de 'curiós' que la pancarta es pengés el mateix dia que l'AN dictés presó incondicional pel vicepresident i els consellers cessats i ha requerit a l'alcaldessa que els informi de quants diners ha costat la pancarta i de qui l'ha pagada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.