L’advocat de Romeva, Junqueras i Mundó anuncia que denunciarà les condicions del trasllat a la presó


  • Comparteix:

L'advocat Andreu van der Eyden a la sortida de la presó d'Estremera / Foto: ACN

L'advocat Andreu van der Eyden a la sortida de la presó d'Estremera / Foto: ACN

L'advocat dels consellers destituïts el santcugatenc Raül Romeva, Oriol Junqueras i Carles Mundó, Andreu van den Eynde, ha anunciat aquest divendres després de visitar-los al centre penitenciari d'Estremera que presentarà una denúncia per les condicions en què tots tres van ser traslladats aquest dijous des de l'Audiència Nacional (AN) a la presó. Van den Eynde ha explicat que les condicions del trasllat no van ser 'les correctes', tot i que no ha concretat els termes en què es podrien haver produït maltractaments. D'altra banda, ha reiterat que la defensa presentarà un recurs contra la decisió de la jutgessa Carmen Lamela de decretar presó incondicional.

'Això és una cosa que hauran de dir ells, i no caurem en l’error d’avançar-ho fins que no haguem presentat la denúncia per donar-los aquest avantatge, però si el trasllat es va fer per part de gent valenta, també tindran la valentia de dir el que van fer', ha dit. En aquest sentit ha apuntat que el trasllat és 'un espai de bastant impunitat per fer conductes no massa regulars de tractament o de maltractament a detinguts i presos'. També ha apuntat que tot i que la situació en què es troben els tres consellers cessats és 'molt dura', tots tres estan 'bé i serens', i ha assegurat que l’actitud de Puigdemont 'no ha influït per a res' en la decisió de la jutgessa.

Van der Eynde ha apuntat que Romeva, Junqueras i Mundó es troben al mòdul d’ingressos i obtenint la mateixa informació que necessiten els familiars sobre com veure’ls i comunicar-se. També ha apuntat que el 'seny' ha fet que govern espanyol no hagi aplicat una política de dispersió que 'hagués estat intolerable des del punt de vista humanitari'.

L’advocat ha apuntat que encara no se sap si tots tres estaran a mòduls diferents i que, a mode de missatge, tots tres han volgut 'enviar-nos la seva força' estant atents a la resposta que hi ha fora. 'Tenen ganes de saber que fem i pensem, i tenen ganes de saber de la seva família', ha afirmat. 'Estan bé, tranquils i ferms', ha dit, 'tot i que estan en una situació molt dura' i estan 'esperant que els donem el nostre suport des de fora'.

Investigació de la policia espanyola
D'altra banda, la Direcció General de la policia nacional espanyola ha obert aquest divendres una informació reservada interna per les mofes que van fer tres policies dels consellers investigats per l'AN. En un vídeo penjat a Twitter es pot veure i escoltar com tres agents efectuen comentaris ofensius quan els furgons de la Guàrdia Civil traslladaven els presos al centre penitenciari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.