L'ACM i l'AMI criden a coordinar ajuntaments, consells comarcals i diputacions per defensar les institucions


  • Comparteix:

Neus Lloveras i Miquel Buch, durant la roda de premsa / Foto: ACM

Neus Lloveras i Miquel Buch, durant la roda de premsa / Foto: ACM

El president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, ha fet una crida a crear una taula de coordinació entre ajuntaments, consells comarcals, diputacions i altres agents en 'defensa' de les institucions del país. És una de les propostes plantejades a l'executiva extraordinària de l'ACM i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) d'aquest divendres, amb la presència de més d'una cinquantena d'alcaldes d'arreu del país. Altres accions serà el desplaçament a Brussel·les d'una delegació d'alcaldes dimarts que ve per aportar 'la visió' del conflicte català des de la perspectiva local. Les entitats municipalistes no han concretat quins alcaldes faran aquest viatge.

'Explicarem a qui ens vulgui escoltar una versió que no comença l'1 octubre", ha assegurat el president de l'ACM. Per la seva banda, la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, no ha detallat amb qui tenen previst reunir-se però ha recordat que 'no van a cegues' i que fa temps que 'fan contactes'. Lloveras ha negat que l'objectiu sigui reunir-se amb el president cessat, Carles Puigdemont.

Les entitats també han afirmat que hi haurà representació del món local dijous vinent davant el Tribunal Suprem (TS) per donar 'suport' als membres de la Mesa i a la presidenta del Parlament. Els alcaldes i les alcaldesses també participaran, han dit, de les manifestacions i concentracions convocades i animaran als seus veïns a participar-hi.

D'altra banda, Neus Lloveras, ha recordat l'existència d'un registre de càrrecs electes. 'No descartem en qualsevol moment reunir els càrrecs electes per decidir quines accions cal prendre', ha explicat. Tot i això, Lloveras ha afirmat que no hi ha convocada la trobada perquè encara no 'és necessari'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.