Crida a no 'defallir' en una nova concentració multitudinària de suport als empresonats


  • Comparteix:

El coordinador de l'ANC, Josep Lluís Lliberia, llegint el manifest / Foto: Ajuntament

El coordinador de l'ANC, Josep Lluís Lliberia, llegint el manifest / Foto: Ajuntament

Una nova concentració ha omplert aquest divendres la plaça de la Vila per exigir la llibertat dels consellers cessats pel govern espanyol i empresonats aquest dijous, entre ells el santcugatenc Raül Romeva. Prop d'un miler de persones s'ha reunit davant l'ajuntament per evidenciar que les reclamacions catalanes continuen vives i fer costat al 'govern legítim', així com als líders de l'ANC i d'Òmnium Cultural, també empresonats.

La concentració d'aquest divendres ha estat encapçalada per l'alcaldessa, Mercè Conesa, que aquest dijous va acompanyar els consellers cessats a declarar a l'Audiència Nacional juntament amb el tinent d'alcalde Damià Calvet. Conesa ha assegurat que van fer arribar l'escalf als membres del govern cessat i les seves famílies, i ha agraït la gent per ser de nou a la plaça en defensa de la 'democràcia i la dignitat'. L'alcaldessa ha demanat mantenir la lluita pel retorn dels presos des del respecte, el civisme i sense odi.

Mercè Conesa

Només us demano que actuem amb civisme, respecte a tothom i sense odi, i que lluitem i que fem tot el possible per tornar-los a casa.


La mobilització s'ha produït minuts després de conèixer el trencament del pacte de govern entre el PDeCAT i el PSC, un clam que s'ha tornat a sentir a la plaça per part dels assistents, i abans de fer-se pública l'ordre de detenció internacional per al govern destituït ubicat a Brusel·les, on es troba la santcugatenca Clara Ponsatí.

El coordinador de la secció local de l'ANC, Josep Lluís Lliberia, ha estat l'encarregat de llegir un manifest amb el qual ha animat a no 'defallir' per seguir endavant amb la República catalana, restituir 'el govern legítim' i fer tornar els presos polítics.

Josep Lluís Lliberia

El poble de Catalunya no reconeix la intervenció de les nostres institucions i ho demostrarem avui i sempre al carrer. No pararem fins que el govern legítim sigui restituït, els presos polítics tornin a casa i fem efectiva aquesta República que ens han robat.


La concentració ha aplegat prop d'un miler de persones, entre ells representants municipals del PDeCAT, ERC-MES, ICV, l'ANC i Òmnium Cultural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.