ICV-EUiA, el PDeCAT i el PSC volen implantar a Sant Cugat una xarxa antirumors per combatre discriminacions


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu

Imatge d'arxiu

ICV-EUiA, el PDeCAT i el PSC insten l'Ajuntament a posar en marxa una estratègia antirumors per eradicar els rumors i els estereotips que generen situacions de discriminació, racisme i xenofòbia contra comunitats immigrants a la ciutat. Els grups municipals presentaran al proper ple una moció, la qual també demana que es dissenyi una experiència pilot que abordi noves maneres de treballar la convivència social i reforçi els teixits comunitaris dels barris.

El portaveu d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, ha explicat a Cugat.cat l'objectiu de la proposta.

Ramon Gutiérrez

Creiem que a Sant Cugat existeix una percepció de la immigració que tot i no ser majoritària és perillosa, i per això creiem que és important que tothom se senti part de la ciutat i que no es fomenti el racisme.


La moció demana que sigui la comissió informativa de Cicle de Vida la que marqui una calendarització de les fases i accions a desenvolupar en aquesta experiència pilot que es farà al barri del Monestir-Sant Francesc.

En el ple d'octubre el grup municipal d'ICV-EUiA ja va portar una moció per crear una xarxa antirumors, però la va retirar per treballar una proposta conjunta amb l'equip de govern que recollís la diagnosi que va elaborar la Diputació de Barcelona sobre la situació de rumors a la ciutat. A Catalunya ja hi ha experiències de xarxes antirumors a ciutats com Barcelona, Sabadell, Terrassa i Mollet del Vallès.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.