El PDeCAT-Demòcrates i el PSC no descarten tornar a pactar després de les eleccions del 21D


  • Comparteix:

El PDeCAT-Demòcrates i el PSC no descarten tornar a pactar després de les eleccions del 21 de desembre. Els comicis són, de fet, la raó per la qual el pacte de govern entre aquestes formacions ha quedat 'suspès' de mutu acord perquè segons l'alcaldessa, Mercè Conesa, les eleccions 'podien fer entrar en contradiccions aquest equip de govern'.

Conesa ha explicat que no volien que 'la tensió que es pressuposa hi haurà durant aquesta campanya electoral' pogués acabar 'afectant el que s'havia construït a nivell local', ni a la 'governabilitat de la ciutat', i és per això que s'ha decidit suspendre l'acord de govern.

Mercè Conesa

El fet de tenir una data concreta i on farem campanya per separat, evidentment, i on es pressuposa que hi haurà una tensió important, vam entendre que era molt millor per a la salut, precisament, del que havíem construït fins ara i de la governabilitat de la ciutat, fer una suspensió en aquest moment de l'acord de govern.


Tant Conesa com l'encara tinent d'alcalde socialista han defensat que no han rebut pressions de les seves respectives formacions a l'hora de prendre aquesta determinació.

Pere Soler ha afegit que els insults al carrer i a les xarxes socials, així com la pressió mediàtica que s'ha rebut també han influït en la suspensió del pacte. En aquest sentit, Soler ha defensat que el PSC no ha votat l'aplicació de l'article 155 i ha reprovat les actituds judicials que han fet empresonar preventivament els consellers cessats del govern de Puigdemont, així com els presidents d'Òmnium i l'ANC.

Pere Soler

El PSC no ha votat l'aplicació de l'article 155, ha reprovat les actituds de la fiscalia i la situació en els jutjats. És una situació desproporcionada, no l'entenem i no les compartim.


Pere Soler ha assegurat també que no estriparà el carnet del PSC, malgrat les pressions que pugui rebre.

Conesa ha remarcat que el pacte, signat el passat gener, ha funcionat 'de manera excel·lent', ha destacat 'la lleialtat institucional del grup del PSC, les ganes de construir ciutat', i ha fet una crida a la resta de formacions polítiques a l'Ajuntament a demostrar la seva responsabilitat.

Soler ha afirmat que el PSC donarà suport als pressupostos ja que considera que són també els seus projectes. D'altra banda, Conesa ha afegit que les dues carteres que ocupava Soler quedaran repartides entre ella mateixa, que assumirà les Polítiques Comarcals, i la tinenta d'alcalde Joana Barbany, que tindrà la d'Ocupació. Pel que fa a l'assessora política que fins ara tenia una de les àrees de Pere Soler, Elena Vila, continuarà en el càrrec perquè segons Conesa té la seva 'màxima confiança'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.