L'ANC i Òmnium anuncien concentracions el 16 de cada mes fins l'alliberament dels 'Jordis'


  • Comparteix:

L'ANC i Òmnium han afirmat que el dia 16 de cada mes convocaran una concentració per demanar l''alliberament immediat' dels líders de les entitats sobiranistes, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, empresonats per un presumpte delicte de sedició. Més de mig miler de persones han acompanyat els col·lectius a la plaça de la Vila en un acte d'homenatge als empresonats quan es un compleix un mes de la seva entrada al centre penintenciari de Soto del Real.

Un acte que s'ha reproduït a ciutats de tot el país i que també ha servit per reclamar la posada en llibertat dels consellers cessats i empresonats des del passat dia 2. Sostenent cartells amb el lema 'Llibertat Presos Polítics', els santcugatencs han acudit a una nova convocatòria en defensa de les llibertats. Una resposta ciutadana que han valorat el coordinador de l'ANC i el president d'Òmnium, Josep Lluís Lliberia i Lluís Bonet, després de diverses convocatòries.

Lliberia i Bonet

S'ha de continuar amb totes les eines. Si ens hem de manifestar cada setmana ho farem / A més de ser els 'Jordis' són una bandera.


A l'acte s'ha llegit el manifest de les entitats sobiranistes i fragments de la carta que ha enviat Cuixart, quan es compleixen 30 dies a presó. Un dia en què també s'ha conegut la renúncia a la presidència de Sànchez, després d'acceptar ser número 2 a la llista de Junts per Catalunya. El PDeCAT, ERC, MES, Demòcrates i CDR han assistit a la trobada, que s'ha tancat amb Pere Codó, que ha cantat Maria del Mar Bonet i Raimon amb la nova pancarta en suport als 'presos polítics' com a teló de fons.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.