ICV-EUiA lamenta que els comptes de 2018 no apostin per la justícia social, la transparència ni l'ecologia


  • Comparteix:

Roser Casamitjana i Ramon Gutiérrez

Roser Casamitjana i Ramon Gutiérrez

ICV-EUiA ha fet públiques aquest dijous les al·legacions als pressupostos de l'equip de govern per a l'any que ve, els quals lamenten no reforcin les polítiques per a la justícia social, la transparència i l'ecologia. Els ecosocialistes asseguren que les propostes que fan al respecte no es tindran en compte per part de l'executiu local i, a més, manifesten que enguany no s'ha produït cap aproximació entre l'àrea d'Economia i el seu grup municipal per cercar suports.

ICV-EUiA critica especialment l'aplicació de la tarifació social que fa el govern local i proposa que les rendes més baixes paguin menys i les més altes tinguin quotes més altes dels serveis, amb preus públics municipals. Els ecosocialistes lamenten que actualment només se 'subvenciona una part dels serveis'. El portaveu ecosocialista, Ramon Gutiérrez, ha explicat quina alternativa proposa el seu grup.

Ramon Gutiérrez

Cal fer un estudi de rendes, cal un reglament de subvencions. Pel que fa a l'IBI, proposem la no excempció a l'Església i a escoles que segreguen per sexe ampliar-ho al màxim als centres comercials.


Pel que fa a l'accés de l'habitatge, ICV-EUiA exposa que no està garantit perquè no hi ha prou inversió al respecte i troba a faltar un 'pla de xoc'. Els ecosocialistes també troben a faltar la perspectiva de gènere en la proposta dels comptes que fa l'equip de govern i lamenten que, pel que fa a sostenibilitat, no incorpori propostes de l'Agenda 2030.

Els ecosocialistes també proposen mesures com eliminar l'exempció de l'Impost per a Construccions i Obres (ICIO) a l'Església, bonificar el 80% de les obres instal·lacions d'estacions de càrrega de vehicles elèctrics i augmentar un 30% l'impost per a entitats bancàries. També demanen retirar bonificacions en l'Impost d'Activitat Econòmica (IAE) a aquelles companyies que 'destrueixin' més d'un 25% d'ocupació i bonificar autònoms i empreses d'economia social.

ICV-EUiA ha presentat a l'equip de govern les al·legacions als pressupostos aquest dimecres i properament faran el mateix amb les esmenes de les ordenances fiscals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.