Clara Ponsatí, Abigail Monells i Mar Vidal, a la llista de JuntsXCat per Barcelona


  • Comparteix:

Ponsatí i Monells / Foto: ACN i Facebook

Ponsatí i Monells / Foto: ACN i Facebook

La consellera cessada i exiliada a Bèlgica, la santcugatenca Clara Ponsatí, va de número 3 per Barcelona a la llista de Junts per Catalunya, liderada pel president destituït Carles Puigdemont. La santcugatenca està acusada, juntament amb Puigdemont i els altres consellers cessats a Brusel·les, de rebel·lió, sedició, malversació de fons, prevaricació i desobediència a l'autoritat. Aquest divendres el jutge belga ha decidit ajornar fins al 4 de desembre la vista sobre la seva extradició. Al número 30, figura Abigail Monells, i al 69, Mar Vidal, també santcugatenques.

Ponsatí ha estat professora a universitats com Georgetown, Minnesota, Toronto i Saint Andrews, a més de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Els seus camps de recerca han estat la teoria de jocs, la negociació i la resolució de conflictes. També va dirigir el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) entre el 2006 i el 2012, i ha publicat articles acadèmics i llibres sobre economia.

La consellera d'Ensenyament cessada ha estat membre del Secretariat Nacional de l'ANC des del maig del 2016, càrrec al qual es va presentar com a candidata santcugatenca i al qual va renunciar quan va entrar al govern. A les últimes eleccions al Parlament va ser suplent a la llista de Barcelona de Junts pel Sí (JxSí).

Els altres noms
L'expresident del Parlament Joan Rigol tancarà candidatura de Junts per Catalunya (JxCat) per Barcelona a les eleccions del 21-D. Així, la llista per Barcelona la liderarà Puigdemont, amb l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez de 2, seguit de Ponsatí. Els consellers empresonats Jordi Turull i Josep Rull ocupen els llocs 4 i 6, mentre que la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, va al número 5. De 7 hi figura un altre conseller destituït, Joaquim Forn, i de 8 el director de RAC1, Eduard Pujol. El titular de Cultura cessat, Lluís Puig, va de número 2 per Girona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.