Sant Cugat incrementarà l'ús del programari lliure a l'administració local


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament incrementarà l'ús del programari lliure a l'administració local i crearà un full de ruta que permeti valorar la situació i calendaritzar els passos a seguir. Per fer-ho, el consistori estudiarà què han fet altres ajuntaments i administracions públiques en matèria de promoció i ús d'aquest de software. La mesura és fruit d'una moció institucional proposada originalment per la CUP-PC.



ESCOLTA-HO

El regidor cupaire, Ignasi Bea, ha estat l'encarregat de llegir els acords de la moció, que busca incrementar l'ús d'aquest tipus de programari sempre que sigui beneficiós per al rendiment tècnic i econòmic.

Ignasi Bea

Que l'Ajuntament de Sant Cugat continuï amb el procés d'incrementar l'ús del programari lliure a l'administració local, sempre que la solució global sigui beneficiosa per al rendiment tècnic i econòmic, elaborant un full de ruta que permeti anar valorant la situació i calendaritzar els passos a seguir.


La mesura inclou l'elaboració d'un inventari dels sistemes d'informació i de les aplicacions existents on s'hi inclourà el proveïdor, el cost del manteniment de la llicència, l'explotació del sistema i la data de finalització del contracte. Amb aquest document s'avaluarà la idoneïtat d'introduir solucions basades en programari lliure.

D'altra banda, per incentivar els projectes Big Data també s'ha arribat al compromís de fer un inventari de les bases de dades de l'Ajuntament per estudiar quines es poden utilitzar en iniciatives d'Open Data.

El text proposa aprofundir amb la col·laboració amb altres ajuntaments i administracions supramunicipals per compartir solucions i projectes amb l'objectiu d'abaratir costos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.