L'alliberament dels consellers cessats a presó i dels 'Jordis' també s'eleva des del ple de Sant Cugat


  • Comparteix:

Pancarta en suport als 'presos polítics' a la façana del consistori / Foto: Twitter Ajuntament

Pancarta en suport als 'presos polítics' a la façana del consistori / Foto: Twitter Ajuntament

L'alliberament immediat dels líders d'Òmnium i ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, i dels consellers destituïts també s'ha reclamat al ple municipal. Una moció conjunta d'ERC-MES, el PDeCAT-Demòcrates i la CUP-PC, amb vot favorable d'ICV-EUiA, que ha reobert el debat sobre el 155 i ha portat als diferents blocs a exposar què entenen per 'presos polítics'. Les discrepàncies han capitalitzat bona part d'un ple que ha vist prosperar la proposta, que ha rebut l'abstenció del PSC i el vot contrari de Cs i el PP.



ESCOLTA-HO

La petició d'excarceració dels 'Jordis' i del govern cessat, on s'hi troba el santcugatenc Raül Romeva, s'ha traduït en una hora de debat que ha servit de nou per enfrontar els partits. Els sobiranistes han aprofitat per repassar els últims esdeveniments socials, polítics i judicials del procés. És el cas de la portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, que ha carregat contra el PSC, Cs i el PP i ha refermat el compromís d'ERC, proposant de la moció, amb la defensa de la independència malgrat 'la violència'.

Mireia Ingla

Tots coneixem García Albiol. Ha dit que si els independentistes guanyem el 21-D 'continuarem aplicant el 155'.


El PDeCAT-Demòcrates ha remarcat que el sentit de la moció era defensar 'les llibertats' i ha animat Cs i el PP a posar-se 'el llaç groc'. La CUP-PC ha aprofitat el debat per revisar els mecanismes municipals amb relació a la multa de 300 euros imposada, ha dit, per la retirada de plaques de carrers amb noms franquistes.

Al ple no ha faltat una nova picabaralla entre l'alcaldessa, Mercè Conesa, i Cs, que ha reprovat l'equip de govern per subvencionar Òmnium i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). El portaveu taronja, Aldo Ciprian, ha negat, igual que el PP, l'existència de 'presos polítics'. El portaveu popular, Álvaro Benejam, ha entomat el reguitzell de crítiques que ha qualificats de 'barbaritats' i 'de rècord de falsedats per minut', en referència a la intervenció republicana.

Álvaro Benejam

Ja els vam advertir de les consenqüències perquè el procés no porta enlloc.


El PSC ha lamentat els atacs a la seu i els insults rebuts per la seva formació arran del 155 i ha rubricat que els socialistes aposten pel diàleg i que 'no som còmplices de la situació del país'. ICV-EUiA ha donat suport al text i ha sol·licitat l'alliberament dels presos i preses, ha denunciat 'l'escala repressiva' i ha reclamat la fi de 'la judicialització política'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.