Cs i el PP es queden sols al ple en la petició per restituir les banderes a l'ajuntament


  • Comparteix:

La façana de l'ajuntament sense les banderes / Foto: PP

La façana de l'ajuntament sense les banderes / Foto: PP

Cs i el PP han demanat de nou la restitució de les banderes a la façana de l'ajuntament. Aquesta vegada ho han fet al ple a través d'una moció rebutjada per la resta de grups municipals, tret del PSC que s'ha abstingut. El text instava l'equip de govern a garantir el respecte i la dignitat dels 'símbols nacionals', així com de la llengua espanyola, i a donar compliment a la llei que regula l'ús de les banderes i altres insígnies a les entitats locals.



ESCOLTA-HO

Fa gairebé dos mesos que el consistori va retirar les banderes per, segons argumenta, portar-les a la bugaderia. El PP i Cs han demanat explicacions i la seva restitució en reiterades ocasions. Ara, les dues formacions han presentat aquest dilluns una moció al ple en aquest sentit. El regidor de Cs Sergio Blázquez ha recordat a l'alcaldessa, Mercè Conesa, que ningú pot estar per sobre de la llei i que, per tant, que col·loqui les banderes a l'ajuntament en compliment de la normativa.

Sergio Blázquez

Compleixi la llei de banderes, ningú està per sobre de la llei. La llei de banderes no forma part de la llibertat d'expressió.


La gran majoria de grups, però, han lamentat sobretot el redactat de la moció. El regidor de la CUP-PC Ignasi Bea ha criticat que la part expositiva del text, que fa referència a conceptes com 'l'odi a tot allò espanyol'.

Ignasi Bea

Parlen d'hispanofòbia, que s'està intentant eliminar qualsevol petjada de la identitat espanyola. La moció és de vergonyeta aliena. És una moció en blanc i negre. No diré que és d'un llibre de formación del espíritu nacional , però és limítrof.


El PSC s'ha abstingut en la votació i el seu portaveu ha assegurat que 'la seva bandera és la coherència'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.