El consell de barri de la Floresta convoca els partits per parlar de la venda de terrenys de Promusa a l'AMB


  • Comparteix:

Terreny del carrer de Verge de Montserrat amb una recreació d'habitatge públic d'un planejament antic / Foto: Promusa.cat

Terreny del carrer de Verge de Montserrat amb una recreació d'habitatge públic d'un planejament antic / Foto: Promusa.cat

La comissió d'Urbanisme del consell de barri de la Floresta ha citat aquest dijous els partits del ple per conèixer el seu posicionament sobre la venda de terrenys de Promusa, amb opció de retorn, que l'Ajuntament va fer a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). La trobada tindrà lloc quatre dies abans que la CUP-PC, que presideix el consell, i ICV-EUiA portin al ple una moció, a demanda de veïns i entitats, per recuperar els solars i debatre el futur de l'habitatge públic al districte. Fonts del PDeCAT-Demòcrates han explicat a Cugat.cat que la titularitat definitiva s'abordarà després que l'Ajuntament defineixi un projecte per a les parcel·les.

Les intervencions veïnals al consell han mostrat recel sobre l'operació que l'equip de govern va fer el 2013, quan va vendre a l'Institut Metropolità de Promoció del Sòl (IMPSOL) de l'AMB, quatre terrenys de l'avinguda de Verge de Montserrat i Estel per obtenir liquiditat en anualitats. És una actuació que, malgrat incloure l'opció de recuperació per part del consistori, continua preocupant els veïns, que recorden el retard del projecte de masoveria de les Cases dels Mestres i la manca d'habitatge públic, des de la paralització de la primera promoció el 2013. Escoltem l'exvicepresidenta del consell, Eva Serrats.

Eva Serrats

Tenim com a veïns sobre la taula aquesta moció per aturar el projecte. La discussió és el dret a l'habitatge i la preservació del medi ambient.


Preguntat per Cugat.cat, el membre de la CUP i expresident del consell de barri florestà, Ramon Piqué, reconeix que la formació, que ja ha anunciat el suport d'ERC-MES, veu en la trobada d'aquest dijous una oportunitat per recollir el suport de la resta de partits de la cara a la moció que debatran dilluns al ple. En el punt de mira, hi ha l'equip de govern i la possibilitat que reconsideri l'opció de completar la venda de terrenys a l'AMB, tal com preveu el conveni prorrogat.

Des del PDeCAT-Demòcrates, el vocal Carles Brugarolas ha volgut tranquil·litzar els assistents sobre l'entrada en escena de l'AMB.

Carles Brugarolas

Si la preocupació és que l'IMPSOL no fa habitatge de lloguer, aquesta preocupació no hauria de ser-hi. L'AMB és una administració amb un pressupost important.


Davant la proposta d'aturar la venda definitiva dels solars, fonts de l'equip de govern diuen que 'el que decidim respecte els terrenys hauria de deprendre del que decidim respecte al projecte, i no a l'inrevés'. Les mateixes veus remarquen que l'AMB és una administració pública 'de la qual el mateix Ajuntament forma part i no hi pot haver cap conflicte respecte la seva gestió'.

En una entrevista a Cugat.cat fa un mes, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ja apuntava que el consistori no descartava recuperar els solars per fer habitatge públic o bé traspassar-los definitivament a l'AMB, sempre que l'organisme supramunicipal hi fes habitatge públic de lloguer.

La reunió de dijous, a les set del vespre al Centre Social i Sanitari, és oberta i tindrà la participació veïnal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.