El Congrés aprova modificar la regla que obliga els ajuntaments a destinar el superàvit només al dèficit


  • Comparteix:

Els ajuntaments, pendents dels canvis de la regla de despesa

Els ajuntaments, pendents dels canvis de la regla de despesa

El Congrés espanyol ha aprovat admetre a tràmit una proposició de llei que obre la porta a modificar l'anomenada regla de la despesa, la que obliga els ajuntaments a destinar el superàvit que generen només a reduir el dèficit. El món municipal havia demanat diverses vegades poder destinar-lo a altres usos, tant des de la Federació Espanyola de Municipis (FEMP) com des d'entitats municipalistes catalanes i en una moció a Sant Cugat, però el govern espanyol s'hi oposa. De fet, el PP i Cs s'han quedat sols en el vot en contra d'aquesta proposta, presentada per Unidos Podemos.

El món local alertava que aquesta prohibició de gastar el superàvit si no es destinava a reduir el dèficit era una estratègia del govern espanyol per poder equilibrar les pèrdues totals estatals limitant al màxim els números vermells locals per donar més marge al mateix govern espanyol. Així, es podien complir les exigències de la UE en matèria de dèficit.

La pressió finalment va fer efecte i el maig passat Hisenda va acceptar esmenar els pressupostos del 2017 perquè aquest any es pogués destinar el superàvit a altres partides. Amb aquesta aprovació, que encara ha de superar diversos tràmits parlamentaris, es canviaria la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL), vigent des de fa tres anys, per fer definitiva la modificació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.