La justícia belga tanca oficialment el cas de l’euroordre de detenció de Ponsatí i la resta de govern cessat


Temes relacionats

Brusel·les aixeca les mesures cautelars contra Ponsatí i la resta del govern cessat a Brusel·les ( 5/des/17)

El jutge Llarena retira les ordres europees de detenció dictades contra Ponsatí i la resta del govern cessat a Bèlgica ( 5/des/17)


  • Comparteix:

Policia, a la porta de l'edifici de la justícia belga / Foto: ACN

Policia, a la porta de l'edifici de la justícia belga / Foto: ACN

La justícia belga ha donat aquest dijous per tancat el cas de l'euroordre de detenció del president Carles Puigdemont, la santcugatenca Clara Ponsatí i la resta dels consellers destituïts després que el Tribunal Suprem (TS) retirés les cinc ordres europees de detenció. El jutge belga ha arxivat el cas després d'una audiència a porta tancada a la qual han assistit alguns dels advocats de la defensa. Això suposa que les mesures cautelars imposades per la justícia belga queden anul·lades i que Puigdemont i els exconsellers ja poden, si ho volen, marxar de Bèlgica. Amb tot, l'ordre de detenció espanyol continua vigent, fet que podria suposar el seu arrest si trepitgen territori espanyol.

Aquest dijous és el dia que la justícia belga va marcar per comunicar la decisió sobre la petició d'extradició de Puigdemont i els consellers que són amb ell a Brussel·les. La retirada de l’euroordre, però, ha paralitzat el procés judicial a Bèlgica, ara ja oficialment tancat.

Les mesures cautelars imposades al principi de la instrucció pel jutge belga van deixar d’estar en vigor de facto el 5 de desembre, dia en què la fiscalia de Brussel·les va confirmar que havia rebut la retirada de l'ordre de detenció europea per part de la justícia espanyola. Amb tot, el ministeri fiscal de Brussel·les va anunciar llavors que calia formalment que el president de la Cambra del Consell fixés una audiència en una data ulterior perquè la fiscalia notifiqués la decisió del Tribunal Suprem al jutge belga i aquest constatés que el cas 'ja no és aplicable'.

L'audiència ha durat pocs minuts, s’ha fet a porta tancada i només ha comptat amb alguns dels advocats de la defensa. Per contra, Puigdemont i els consellers destituïts han optat per no assistir-hi, una opció a la qual tenien dret.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.