Calvet referma el compromís de fer habitatge públic a la Floresta i s'alia amb el veïnat per treballar plegats


Temes relacionats

La CUP-PC i ICV-EUiA volen que es promocioni l'habitatge de protecció oficial a la Floresta (29/nov/17)

Calvet no tanca la porta a fer més habitatge públic el 2018 a través de l'Ajuntament o l'AMB (17/nov/17)


  • Comparteix:

Un moment de la trobada al Centre Social i Sanitari

Un moment de la trobada al Centre Social i Sanitari

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha garantit aquest dijous que la creació d'habitatge públic de lloguer a la Floresta (HPO) és un objectiu de l'equip de govern. És un compromís que l'Ajuntament emprendrà ara amb l'acompanyament dels veïns per, des del consell de barri o des d'una comissió específica, modelar conjuntament l'habitatge públic que més s'adequa al districte. L'aliança, negociada a la comissió d'urbanisme del consell, ha motivat que la moció de la CUP-PC i ICV-EUiA que perseguia aquest treball conjunt es retiri del ple de dilluns.

El PDeCAT-Demòcrates, la CUP-PC, ICV-EUiA, el PSC i representants veïnals han acudit a la convocatòria del consell per debatre la situació de l'habitatge públic i el procés de venda a l'AMB de quatre terrenys de Promusa a l'avinguda de Verge de Montserrat i Estel. És una operació que dóna liquiditat al consistori i contra la qual va erigir-se la moció cupaire-ecosocialista en entendre-la com una pèrdua patrimonial. El text es retirarà del ple després del compromís de Calvet d'anar a una amb els veïns.

Damià Calvet

El projecte que es va presentar no encaixa amb la Floresta. Estem disposats a parlar-ne. Primer abordem què és el que volem fer.


La proposta de deixar sobre la taula la moció ha estat de l'exsoci de govern del PDeCAT, el PSC. El portaveu Pere Soler ha garantit que 'l'AMB mai no actuarà en contra de l'Ajuntament' i ha lamentat que la trobada d'aquest dijous arribi 'in extremis' a quatre dies del ple. La regidora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, ha recordat que el debat florestà sobre habitatge 'fa anys' que està sobre la taula i ha anunciat la retirada de la moció.

Roser Casamitjana

Jo la deixaré sobre la taula si la gent que ens va incitar a fer-la ens demana retirar-la. En el marc de fer ara una comissió, retirem la moció.


Així, la proposta de trobada del consell, presidit per la CUP-PC, ha servit per deixar a un costat, de moment, els recels sobre la línia de finançament de l'AMB cap al consistori. L'expresident del consell, el cupaire Ramon Piqué, confia que la comissió de treball analitzi els terrenys més idonis per a l'HPO, la tipologia de vivendes i models alternatius habitatge.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme ha assegurat que una vegada es defineixi 'què es farà a la Floresta' abordarà la titularitat dels terrenys, que passarien a ser de l'AMB quan finalitzi, el desembre de 2018, el conveni de compra-venda. Tant si el conveni es prorroga com si el consistori decideix recuperar les parcel·les, Calvet diu que els interessos a pagar 'són assumibles per a l'administració'. Preguntat pels veïns, Calvet no ha descartat fer a la Floresta operacions com la de Can Busquets.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.