Sant Cugat es dota d'un pla d'internacionalització del municipi


  • Comparteix:

El pla és per al termini 2018-2022

El pla és per al termini 2018-2022

L'Ajuntament ha creat un pla d'internacionalització de Sant Cugat, un document que recull un seguit d'accions per projectar la ciutat i atraure inversió. El pla, dotat de moment amb 23.000 euros, s'ha aprovat aquest dilluns al ple municipal amb vots a favor del PDeCAT-Demòcrates i el PSC, les abstencions d'ERC-MES, ICV-EUiA, el PP i el regidor no adscrit i les negatives de la CUP-PC i Cs. Fins al 2022, preveu accions com la creació d'una web de promoció, la publicació d'un butlletí internacional, la posada en marxa d'una xarxa d'ambaixadors i diferents accions internacionals.

ESCOLTA-HO

L'objectiu és potenciar la visibilitat internacional de la ciutat, capitalitzar el pols d'excel·lència i captar oportunitats i talent. Per això, el pla coordina totes les eines i els valors del municipi per a aquest objectiu. Ho ha explicat la tinenta d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny.

Carmela Fortuny

Tirem endavant aquesta projecció internacional, la revisió de les relacions amb altres ciutats.


Al debat del plem els grups de l'oposició han assegurat que han viscut el procés de creació del pla 'amb desconcert' i han lamentat que l'equip de govern no els hagi facilitat més detalls. Una de les crítiques ha estat la poca participació per part del teixit associatiu que ha tingut la iniciativa. Ho ha verbalitzat el regidor d'ERC-MES Èric Gómez.

Èric Gómez

Es pot millorar la participació. Moltes entitats no hi van assistir.


Des de Cs, s'ha criticat que un partit que vol 'sortir de la Unió Europea' proposi un pla d'internacionalització. La CUP-PC ha donat la raó als taronges i ha qüestionat 'la necessitat' de tot plegat.

Fortuny ha respost les crítiques i ha al·legat que el pla va aprovar-se al juny en junta de govern local i que els grups de l'oposició han tingut sis mesos per consultar-lo. La responsable de Promoció de la Ciutat ha afegit que la proposta és prou flexible com per acollir aportacions mentre es desenvolupi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.