El ple aborda avui l'aprovació de les ordenances fiscals, els preus públics i el pressupost per al 2018


Temes relacionats

Més diners per a habitatge i fer les inversions pactades, peticions de l'oposició per als nous comptes (16/oct/17)

Els nous comptes fan rècord amb 135 milions i amplien inversió amb els ulls posats a l'escola La Mirada ( 5/oct/17)

El govern vol mantenir la congelació de la càrrega fiscal i més bonificacions en accés a habitatge ( 5/oct/17)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una sessió plenària / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu d'una sessió plenària / Foto: Localpres

El pressupost municipal, les ordenances fiscals i els preus públics per al 2018 afronten aquest dilluns el seu darrer tràmit al ple. La sessió també haurà de concedir el vistiplau final al Pla d'Internacionalització de Sant Cugat i donar llum verda als estudis per fer realitat la transformació de l'entorn de l'estació de Renfe. Els grups municipals porten a debat cinc mocions, entre les quals hi ha la proposta institucional per a la millora de les voreres al barri de Sant Domènec. El ple començarà a les quatre de la tarda a l'ajuntament i a les vuit tindrà lloc la sessió de participació ciutadana.

El darrer ple de l'any porta, a més, l'aprovació del pla director del Verd Urbà, la guia d'actuacions per gestionar els espais verds de la ciutat, i del plànol de delimitació de les franges de protecció contra incendis a les zones forestals del municipi que tenen espais urbans i instal·lacions. El tràmit és en compliment de la llei de prevenció d'incendis forestals.

Els representants locals també han d'aprovar de manera definita el Pla d'Internacionalització de Sant Cugat, un document que recull un seguit d'accions per projectar la ciutat i atraure inversió. Les propostes d'Urbanisme porten a debat l'inici de l'estudi de potencialitats de l'entorn de l'estació de Renfe, per convertir-lo en una nova centralitat del municipi, i la modificació puntual del pla parcial urbanístic del sector de Can Sant Joan en l'àmbit sud-est, l'última per completar la urbanització d'aquesta zona.

En l'àmbit d'Economia, passa pel ple l'aprovació dels preus públics, les ordenances fiscals i el pressupost del 2018. Les al·legacions presentades han estat desestimades, a excepció d'una al·legació de Cs que s'incorpora a les ordenances fiscals. També es presenta, en compliment d'una moció, el pla estratègic de subvencions 2017-2019 corresponent a l'any vinent. A més, l'àrea donarà compte del conveni entre la conselleria d'Ensenyament i l'Ajuntament per a la construcció de l'escola La Mirada.

Mocions institucionals i dels grups municipals
- Tots els grups s'uneixen en una moció institucional per instar l'Ajuntament a implementar mesures de millora de les voreres al barri de Sant Domènec.

- ERC-MES, el PDeCAT-Demòcrates, la CUP-PC, ICV-EUiA i el PSC presenten un text conjunt per resoldre els problemes de soroll a Mas Gener i donar suport al veïnat en les accions judicials que decideixin emprendre.

- Moció de la CUP-PC i ERC-MES sobre el preu de l'HPO de lloguer de Promusa.

- ERC-MES proposa signar un conveni amb la plataforma LABDOO per a la creació d'un 'City Hub' a Sant Cugat.

- El PP porta a debat una moció per instar l'Ajuntament a implementar mesures de millora del servei de neteja al barri de Mira-sol.

La sessió acabarà amb els precs, preguntes i interpel·lacions de l'oposició als membres de l'equip de govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.