Compromís municipal per pal·liar el soroll de l'autopista a Mas Gener


  • Comparteix:

Tram de l'autopista al pas per Mas Gener

Tram de l'autopista al pas per Mas Gener

El ple municipal ha donat llum verda aquest dilluns a emprendre 'totes les accions possibles' per reduir l'impacte acústic del soroll de l'AP-7 i la B-30 a Mas Gener, Mira-sol. Tots els grups municipals excepte el PP s'han sumat a una moció original d'ERC-MES que també insta el ministeri espanyol de Foment a pal·liar la situació. El text també fa efectiu que el consistori donarà suport jurídic al veïnat de la zona en cas que efectuï accions judicials. Es tracta de l'únic punt que ha tingut el vot el contra del PP, que ha votat a favor de la resta d'acords.

ESCOLTA-HO

Les queixes pel soroll són una tònica habitual a Mas Gener des de fa gairebé cinc anys. El regidor republicà Èric Gómez creu que després d'aquest temps es podria arribar a la via judicial.

Èric Gómez

Arribats a aquest punt veiem que l'única via que queda és anar als jutjats. No podem deixar sols els veïns de Mas Gener.


El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha expressat que comparteix la inquietud veïnal i ha donat suport a la moció excepte en el punt de les accions judicials. El popular ha excusat l'executiu espanyol perquè entén que aquest no és l'únic problema 'urgent' al qual ha de fer front. Benejam també ha explicat que properament es reunirà amb membres de la delegació a Catalunya del govern espanyol i que posarà de nou sobre la taula aquesta demanda.

Cronologia en clau política
La moció arriba després que el Congrés dels diputats espanyol rebutgés el maig passat les esmenes d'ERC i del PDeCAT per incorporar als pressupostos generals de l'estat (PGE) una partida per a la instal·lació de pantalles acústiques. En aquell cas, Cs va retirar les seves esmenes i va votar en contra de les al·legacions dels partits sobiranistes, juntament amb el PP.

Precisament els populars, al ple del setembre de l'any passat, van presentar una moció que, amb esmenes d'ERC-MES, preveia un pla de millores a Can Cabassa que contenia accions al respecte del soroll. Poc després, al desembre, el grup d'ERC al Congrés va presentar una proposició no de llei a la comissió de Foment per pal·liar la situació que va quedar aprovada amb el vistiplau de tots dels grups i l'abstenció del PP.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.